ARSENAL - CHELSEA 2:1

Lampard o Kovačićevom isključenju: Molim vas, kakvo je to pravilo?

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARSENAL je sinoć u finalu FA kupa pobijedio Chelsea 2:1 i 14. put osvojio ovo natjecanje po čemu je apsolutni rekorder Engleske.

Chelsea je poveo već u 5. minuti preko Pulisica da bi Arsenal u 28. izjednačio preko Aubameyanga koji je zabio iz penala. Isti igrač je u 67. minuti krasnim potezom okrenuo utakmicu. Chelsea je sve šanse izgubio šest minuta kasnije kad je Mateo Kovačić dobio drugi žuti karton zbog vrlo sumnjivog prekršaja na Xhaki.

Švicarac i hrvatski reprezentativac u istom trenutku su došli na loptu i praktički se sudarili nogama, ali je sudac Anthony Taylor pokazao Kovačiću drugi žuti karton. VAR se po pravilima protokola nije mogao oglasiti i Oliver nije imao priliku promijeniti odluku.

"Molim vas, kakvo je to pravilo? Od prvog dana VAR-a postoji to pravilo da sudac ne može provjeriti drugi žuti karton. Netko je vrlo tvrdoglav kad to ne želi promijeniti. Ako već imamo VAR, ajmo ga onda maksimalno iskoristiti da donesemo prave odluke. Ovo nije imalo veze sa žutim kartonom", rekao je Chelseajev trener Frank Lampard nakon utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.