Euroliga

Krunoslav Simon i Efes u drami srušili prvaka Europe za finale Eurolige

Foto: AP Photo/Marius Becker/Guliver Images

KOŠARKAŠI Anadolu Efesa pobijedili su prošlogodišnjeg prvaka Europe, moskovski CSKA, 89:86 u dramatičnoj utakmici i izborili nastup u finalu Eurolige, koje se igra u Kolnu.

Efes je razbijao CSKA veći dio utakmice, krajem treće četvrtine odvojio se na 21 poen razlike i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. Ipak, tada je došlo do velikog pada u igri Efesa te se CSKA u samoj završnici primaknuo na 87:86 i imao napad za pobjedu. No, Will Clyburn je promašio tricu za vodstvo 16 sekundi prije kraja, da bi tricu promašio i Darrun Hilliard 11 sekundi prije isteka vremena, a nakon obrambenog skoka Krunoslava Simona Shane Larkin je dobio dva slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja.

Pogodio je samo jedno, pa je CSKA dobio novu priliku, ali Clyburn je promašio još jednu tricu za preokret sekundu prije kraja. Potom je Larkin dobio još dva slobodna bacanja i pogodio jedno za konačnih 89:86.

Najbolji kod Efesa bio je najkorisniji igrač Eurolige Vasilije Micić, s 25 koševa i šest asistencija. Sertac Sanli zabio je 19, a vrlo dobar bio je i hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon s 10 poena, šest skokova i tri asistencije.

CSKA je predvodio Will Clyburn s 26 poena i sedam skokova, dok je Daniel Hackett zabio 17 koševa.

Anadolu Efes će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Barcelone i Milana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.