Kroos se s dvije riječi oprostio od njemačke reprezentacije na društvenim mrežama

Foto: EPA

NJEMAČKI nogometaš Toni Kroos završio je karijeru u 35. godini. Ispadanjem njemačke reprezentacije od Španjolske u četvrtfinalu Europskog prvenstva Kroos je, kako je i najavio, prestao profesionalno igrati nogomet. Na društvenim je mrežama objavio samo dvije riječi u subotu, dan nakon utakmice: "Danke Deutschland."

Osim od reprezentacije, oprostio se i od Real Madrida pobjedom u finalu Lige prvaka. Za Real je odigrao 464 utakmice. Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke ima 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Lowa. S Realom je po četiri puta osvojio La Ligu i Ligu prvaka. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, a prije deset godina prešao je u Real Madrid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.