Esport

Kralj Europe dolazi iz Hrvatske

Foto: Riot Games

LUKA "Perkz" Perković i njegov G2 Esports osvojili su Mid-Season Invitational, League of Legends turnir na kojem se natječu najbolji timovi iz cijelog svijeta. Prva je to titula za neku europsku ekipu na međunarodnom turniru još od prvog World Championshipa 2011. koji je osvojio Fnatic, ali tada se nisu natjecali kineski i korejski timovi. G2 Esports je uz povijesnu titulu osvojio i 400 tisuća dolara. 

>Ova je ekipa režirala možda i najveće iznenađenje u povijesti League of Legendsa

>Luka "Perkz" Perković i njegova ekipa pred najvećim uspjehom karijere

Od nedjelje 19. svibnja G2 Esports je najbolja League of Legends ekipa na svijetu. U Taipeiju su u finalu MSI-ja pregazili američki Team Liquid i donijeli Europi toliko očekivani pokal. Kao i svaki veliki rezultat i ovaj je pratilo malo sreće. Tko zna kako bi sve završilo da Team Liquid nije pobijedio Invictus Gaming u polufinalu, ali to su rečenice za neke druge stupce. Kapetan G2 Esportsa Luka "Perkz" Perković je nakon pet europskih titula koje je osvajao igrajući dvije različite uloge osvajanjem velikog međunarodnog turnira postao najuspješniji europski igrač. Kraljevi Europe nakon slavlja u Taipeiju sada vladaju čitavim svijetom.

G2 Esports nije odigrao savršen turnir, ali dobar dio istog su zaista izgledali kao jedna od dvije najbolje ekipe na svijetu. Nakon što su u europskom finalu pregazili Origen 3-0 svi su imali velika očekivanja. Ne samo zbog rezultata nego i načina na koji su ga ostvarili. Igrajući atraktivno i zanimljivo, onako kako jedino i znaju. Dojam na Mid-Season Invitationalu pokvarili su tek na kraju grupne faze, kada su već osigurali plasman u doigravanje. Međutim, nakon toga su u napetom polufinalu izbacili SK Telecom T1 vraćajući se dva puta iz zaostatka, dan ranije Team Liquid je s 3-1 nadigrao Invictus Gaming i prvi put u povijesti imali smo američke i europske prvake u finalu međunarodnog turnira. 

Foto: Riot Games

I opet, kada je to bilo najvažnije, u velikom finalu, G2 Esports je pregazio Team Liquid koji kao da nije ni došao na meč. U sva tri meča bili su izrazito dominantni, a Liquid nije pronalazio odgovore na probleme koje im je predstavljao G2 Esports. Bila je to jednostrana serija od tri meča koja je završila u rekordnom roku - najbrže međunarodno finale svih vremena. Još jedan rekord ove nevjerojatne ekipe okupljene oko Luke "Perkza" Perkovića. Još jedno pravo svim europskim League of Legends fanovima za trljanje soli na ranu Amerikancima. 

Do pojave G2 Esportsa 2016. Europom je suvremeno vladao Fnatic. Organizacija koja je dotad samo jednom propustila zasjesti na europski tron. Tada dolazi nova sila i odmah nakon ulaska u premijerno europsko League of Legends natjecanje osvaja prvu titulu prvaka Europe i držat će je sigurno naredne dvije godine. Iako su vladali Europom, na međunarodnim turnirima su bilježili razočaravajuće uspjehe. Ispadanje iz skupina na World Championshipu i Mid-Season Invitationalu nije dobro prihvaćeno od strane fanova. Nespretnom izjavom Perkza kako se nisu dovoljno dobro pripremali negodovanje je postalo još snažnije. Onda kreće put iskupljenja, onaj koji će ih dovesti do samog vrha. 

Foto: Riot Games

Perkz će promijeniti čitavu postavu, zatim i poziciju na kojoj igra, dovesti najboljeg europskog igrača Rasmusa "Capsa" Winthera iz redova najvećih rivala, sve kako bi ostvario povijesni rezultat. Nakon drugog mjesta na Mid-Season Invitationalu 2017. i plasmana u polufinalu World Championshipa godinu kasnije, u Taipeiju će napokon osvojiti jedan od dva najveća League of Legends turnira na svijetu. Križni put od glavnog zlikovca europske scene i stalnih osporavanja do zaslužene titule najuspješnijeg europskog igrača je iznimno težak, a mogu ga proći samo najbolji. 

Europa sada ima samo jednog kralja. Jedan je igrač peterostruki europski prvak, a osvajao ih je kao mid i bot igrač. Jedan ih je vodio do finala i polufinala, a na kraju i osvojio veliki međunarodni turnir. Samo je jedna konstanta u nevjerojatnoj priči o uspjehu G2 Esportsa, a ta je Luka "Perkz" Perković. Suigrači su dolazili i odlazili, mnogi se zvali kraljevima i zapeli negdje po putu, samo je on otišao do kraja - najuspješniji hrvatski profesionalni gamer svih vremena, a tek treba napuniti 21 godinu. Sljedeći cilj? Osvajanje World Championshipa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.