Kovačića je ozlijedio sin ikone Premier lige. Guardiola: Znamo kako je agresivan

Foto: EPA

TIJEKOM utakmice drugog kola Premier lige između Manchester Cityja i Ipswicha (4:1), zbog ozljede je u 50. minuti travnjak morao napustiti Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak se ozlijedio u jednom duelu i srušio se na travnjak. Najprije je ustao, mislilo se da će moći nastaviti igru, ali je bol bila prejaka i tražio je zamjenu.

Taj je prozor posebno zabrinuo Pepa Guardiolu koji je već ranije ostao bez Rodrija. U trenutku ozljede Kovačića City je vodio 3:1. Tribine Etihada pljeskom su ispratile Kovačića, koji se na početku sezone nametnuo kao jedan od ključnih igrača Građana, a sigurno je zabrinut i Zlatko Dalić kojeg početkom rujna čekaju utakmice s Portugalom i Poljskom. 

Ozlijedio ga sin ikone

Kovačić se ozlijedio u duelu s Liamom Delapom, a to je nakon utakmice komentirao i Pep Guardiola: "Nisam razgovarao s liječnicima pa ne znam koje je točno stanje njegove ozljede, ali mislim da je bio udarac. Znamo kakav je igrač Delap, vrlo je agresivan u igri. Imamo šest, sedam dana do sljedeće utakmice i vidjet ćemo hoće li se moći oporaviti."

Delap (21) je sin Roryja Delapa, ikone Premier lige poznate po dalekometnim autima u eri Tonyja Pulisa na klupi Stoke Cityja, a stasao je upravo u omladinskoj školi Cityja. Mladi reprezentativac Engleske tu se nije mogao nametnuti pa je ovoga ljeta prodan Ipswichu za 18 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.