Kostelić: Nisam očekivao da ću se probiti na peto mjesto

IVICA KOSTELIĆ, branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa iz prošle sezone, sjajno otvorio novu zauzevši peto mjesto u zeldenskom veleslalomu.

Odskijao je 32-godišnji Hrvat najbrže drugu vožnju prvog natjecanja u sezoni, te se s 18. mjesta, koje je držao u prvom laufu, probio na peto. Njegov je to najbolji rezultat u Söldenu, te drugi najbolji veleslalomski u karijeri uz također peto mjesto izboreno u Adelbodenu.

"Imao sam dosad dva 12. mjesta ovdje. U Adelbodenu sam ove godine bio također peti, a u Alta Badiji prije tri godine drugi", rekao je Kostelić priznavši potom da ga je prevario osjećaj tijekom druge vožnje.

"Nisam očekivao da bih se mogao s 18. probiti na peto mjesto. Bila je to igra stotinki. Dok sam vozio nisam imao baš dobar osjećaj. Mislio sam da sam spor. Eto, ispalo je sasvim suprotno."

"Što dalje? Sad se malo moramo pozabaviti slalomom. S njime zaostajemo na treninzima i zato ćemo se sada malo više fokusirati na njega. Imamo još malo vremena i nadam se da ćemo ga iskoristiti najbolje što možemo", poručio je Ivica.

Dalibor Šamšal, još jedan hrvatski predstavnik u Svjetskom kupu, nije završio utrku, iako je vrlo dobro startao. Nažalost, ledena rupa spriječila ga je da završi utrku.

"Bilo je dobro skijanje, imao sam dobar prolaz sve dok mi skija nije ispala, očito su te ledene rupe utjecale na skiju. Nije bila moja greška tako da se veselim drugom putu. Za slalom sam doro pripremljen i nadam se da ću dobro voziti", izjavio je Šamšal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.