Kokorinu i Mamajevu produžen pritvor

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NAPADAČU Zenita Aleksandru Kokorinu (27) i veznjaku Krasnodara Pavelu Mamajevu (30) produžen je pritvor zbog nasilničkog i huliganskog ponašanja do 8. veljače iduće godine kada će u Moskvi početi suđenje.

>>> Skandal u Rusiji: Pijani nogometni reprezentativci pretukli političara

Kokorin i Mamajev su u pritvoru od listopada kada su u dva različita incidenta pretukli slučajnog prolaznika, a potom i državnog službenika. Pritvor je produžen i Kokorinovom bratu Kirilu te njihovom prijatelju Aleksandru Protasovickom, koji su također sudjelovali u incidentu.

Spomenuta četvorka je 8. listopada prvo pretukla čovjeka koji je parkirao auto, vozača voditeljice ruske televizije Olge Ušakove. Potom su u restoranu pretukli i ruskog političara Denisa Paka i njegovog kolegu Sergeja Gaisina.

Visoki dužnosnik ruskog ministarstva industrije i trgovine i jedan od najutjecajnijih ljudi u Moskvi poručio je alkoholiziranima Kokorinu i Mamajevu da se stišaju. Umjesto da se smire, nogometaši su Paka pretukli, a Kokorin ga je udario stolcem po glavi, dok su Gaisinu slomili nos.

Dio ruskih medija objavio je da su Kokorin i Mamajev nakon incidenta pokušali kupiti videosnimku cijelog incidenta kako se ne bi pojavila u javnosti, ali u tome nisu uspjeli.

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je da Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju, osobito zato što im ovo nije prvi takav incident. Nakon ispadanja ruske reprezentacije s Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, izazvali su incident u jednom noćnom klubu u Monte Carlu zbog čega su izbačeni iz nacionalne vrste. Kokorin se kasnije ispričao pa je vraćen u reprezentaciju.

Kokorin je u dresu Zbornaje sakupio 48 nastupa postigavši 12 golova, dok je Mamajev upisao 15 nastupa, ali nisu sudjelovali na nedavnom svjetskom prvenstvu.

"Prekršaji su učinjeni s velikom dozom okrutnosti. Izazvala ih je grupa ljudi, ne pojedinac. Mamajev je opasnost po društvo, postoji mogućnost da pobjegne od pravde i izvrši pritisak na svjedoke. Zato istraga traži od suda da im izrekne zatvorsku kaznu do zaključenja procesa", izjavio je tužitelj.

Sudit će im se za nasilničko i huligansko nasilje, a prijeti ima kazna do sedam godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.