KLOPP RAZBIJEN Ne prihvaćam ovo suđenje, Lamela je htio pasti

Foto: Getty IMages / Guliver image 

U TRILER derbiju na Anfieldu Liverpool je ostao bez pobjede (2:2) protiv Tottenhama u 94. minuti, nakon dvojbenog penala Van Dijka na Lameli i pogotka Harryja Kanea s bijele točke. Sedam minuta prije, Kane je promašio jedanaesterac. U posljednjih deset minuta susreta, pala su tri gola.

Juergen Klopp, očekivano, bio je devastiran. Sucima je pokazao što misli još tijekom utakmice.

"Uoči prvog penala bilo je zaleđe, a kod drugog je dodir Van Dijka i Lamele bio preslab za najstrožu kaznu. Teško mi je ovo prihvatiti. Pomoćni sudac utjecao je na konačni rezultat. No, tako je to i moramo se pomiriti sa situacijom. Nisu mu dopustili da uđem u sudačku svlačionicu pola sata nakon utakmice. Nisam mogao vjerovati, bilo je čisto zaleđe kod prvog penala. Nisam razgovarao sa sucima nakon utakmice, nisam uspio. Ne znam o čemu su raspravljali prije odluke", bijesan je menadžer Liverpoola. 

Odluka ključnog suca bila je presudna u situaciji za drugi jedanaesterac.

"Van Dijk je dirao Lamelu, ali on je baš jako želio pasti i to su svi vidjeli. Vidjeli su i kakvi startovi nisu označeni kao prekršaji u prvom dijelu. Prekršaj za jedanaesterac u zadnjoj minuti je dosuđen po nekom drugom kriteriju. Pomoćnik je želio biti u centru utakmice i to mu je uspjelo." 

"Imali smo odličnih trenutaka u ovoj utakmici, ali i trenutaka u kojima smo se morali bolje obraniti. Stvarali smo šanse, prave šanse, ali protiv strašne momčadi Tottenhama teško je kontrolirati susret 90 minuta. Unatoč svemu, teško mi je prihvatiti ovakvo suđenje." 

"Oba penala pravilno su dosuđena", odgovorio je trener Tottenhama Mauricio Pocchetino, koji smatra da je u London trebao ponijeti sva tri boda. 

"Sjajna utakmica za gledanje. Izgubili smo dva boda, bili smo bolji, puno bolji od Liverpoola. Nemam što dodati na suđenje, penali su čisti, nema kontroverze. Kada je sve čisto, treba pohvaliti suce", rekao je menadžer Spursa i dodao kako nije bilo upitno da će Kane izvesti i drugi penal te je sjajnom napadaču čestitao na stotom pogotku u Premiershipu. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.