LIGE PETICE

Klopp ostao i bez veznjaka kojeg je platio 60 milijuna eura

Foto: Gulliver / Getty Images

NEVJEROJATNA kriza s ozljedama i bolestima igrača Liverpoolu je u derbiju devetog kola Premiershipa, pobjedi nad Leicesterom (3:0) postala još gora.

Aktualni prvak Premier League uvjerljivo je pobijedio lidera iako je igrao bez gotovo cijele obrane, kapetana i prvog strijelca.

Ionako desetkovani Redsi u 53. minuti utakmice s Leicesterom ostali su bez još jednog igrača. Tada je teren šepajući napustio Naby Keita (25), veznjak za kojeg je prije dvije godine Leipzigu platio 60 milijuna eura.

Od tada je Keita za Liverpool odigrao 68 utakmica i postigao sedam golova. Na posljednjem meču morao je izaći rano jer je ozlijedio koljeno.

"Osjetio je jaku bol u koljenu i nije mogao nastaviti. Napravit će detaljne pretrage pa ćemo znati težinu ozljede", otkrio je nakon utakmice Jurgen Klopp.

Menadžer Liverpoola tako je dobio dodatni razlog za bijes zbog pretrpanog rasporeda koji mu troši igrače

Ionako tešku situaciju Kloppu je dodatno pogoršao crni niz tijekom stanke za utakmice reprezentacija. Zapovjednik obrane Virgil van Dijk prošlog je mjeseca u derbiju s Evertonom ozlijeđen tako teško da neće igrati do kraja sezone, jer ga je u gradskom derbiju opasno pokosio Evertonov golman Jordan Pickford. Zadnjeg vikenda prije pauze se u derbiju s Manchester Cityjem teže ozlijedio i desni bočni Trent Alexander-Arnold, pa će prisilno pauzirati mjesec dana. Zatim se na treningu engleske reprezentacije teško ozlijedio Joe Gomez, drugi član stoperskog para. Zbog potrgane tetive koljena ni njega neće biti do kraja sezone. 

Nakon što je ostao bez cijele obrane, Kloppu su otpali i ključni ljudi veze i napada. Kapetan Jordan Henderson ozlijedio je mišić u utakmici Belgije i Engleske u Ligi nacija i time je nastavljena nevjerojatna serija pehova engleskog prvaka i Jürgena Kloppa. Nije joj tu bio kraj jer najbolji strijelac Mohamed Salah na bratovoj svadbi u Egiptu zaražen je koronom pa, umjesto na Anfield, odlazi u izolaciju. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.