Kirilenko lakoćom izbacila Mirjanu Lučić u prvom kolu Stanforda

MIRJANA LUČIĆ, renkingom treća hrvatska tenisačica, a inače 150. igračica svijeta, poražena je od Ruskinje Marije Kirilenko 6:1, 6:4 u dvoboju 1. kola WTA turnira u Stanfordu.

Podsjećamo, Lučić je glavni ždrijeb izborila kroz kvalifikacije, a protiv 27. igračice svijeta do ovog poraza nije međusobno igrala. Njihov je prvi međusobni ogled trajao sat i 22 minute, a obilježile su ga mnogobrojne prilike za oduzimanje početnoga udarca.

Mnogo je uspješnija pritom bila ruska predstavnica, također nepostavljena igračica turnira tvrde podloge koji se igra uz nagradni fond od 700.000 američkih dolara.

Iskoristila je Kirilenko četiri od devet lopti za obrat tijekom prve dionice igre. Istovremeno Lučić tek jednu iz pet pokušaja.

U drugome setu hrvatska je predstavnica mnogo bolje reagirala u takvim situacijama, te je uz stopostotni učinak na break loptama dva puta uzimala servis bolje rangirane suparnice. Ipak, ponudila je hrvatska igračica Ruskinji šest prilika za oduzimanje servisa u drugome setu. Tri ih je obranila, preostale tri odvele su je u poraz...

WTA Stanford, 1. kolo:

Kirilenko - Lučić 6:1, 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.