Kinezi ne žele nogomet pred praznim tribinama

Foto: Getty Images/Guliver Image

KINESKI nogometni savez objavio je da će se nova sezona kineskog prvenstva igrati ili u normalnim uvjetima ili se uopće neće igrati. 

Kineska Super League trebala je početi u veljači, ali je početak odgođen nakon izbijanja pandemije koronavirusa. Prvenstvo bi trebalo početi u svibnju, ali Kinezi ne žele ugroziti atraktivnost lige i očekuju da će se utakmice igrati pred punim tribinama i bez ikakvih ograničenja.

Kako pišu kineski mediji, savez će sljedećeg tjedna odlučiti hoće li se uopće igrati. U obzir ne dolazi smanjeni broj utakmica, igranje pred praznim tribinama ili daljnja odgoda početka prvenstva. 

Započne li liga, mogla bi se igrati isključivo s domaćim igračima jer su gotovo svi stranci napustili zemlju te se trenutno ne mogu vratiti. Otkaže li se prvenstvo, savez je objavio da će se svejedno igrati kup natjecanje.

Podsjetimo, koronavirus se prvi put pojavio u studenome prošle godine u kineskom gradu Wuhanu. U Kini je od virusa oboljelo više od 80.000 ljudi, a službeno je preminulo njih 4633, iako se strahuje da je stvarna brojka i deset puta veća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.