Kvalifikacije za SP

Kiks Španjolske protiv Grčke, Ademi zabio u porazu Makedonije

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je na domaćem terenu remizirala protiv Grčke (1:1) u 1. kolu skupine B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Kiks Španjolske, asistencija Ibrahimovića

Španjolci su dominirali od početka susreta, a poveli su u 33. minuti preko Morate. Ipak, Grčka je izjednačila iz penala u 57. minuti, a strijelac je bio Bakasetas.

U drugom susretu ove skupine Švedska je kod kuće golom Claessona (35') na asistenciju povratnika u reprezentaciju Ibrahimovića pobijedila Gruziju s 1:0, dok je selekcija Kosova bila slobodna u ovom kolu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ademi strijelac nakon ulaska s klupe

Makedonija je u skupini J u gostima izgubila od Rumunjske s 3:2, a strijelac jednog od pogodaka za poražene bio je kapetan Dinama Arijan Ademi (82') koji je na teren ušao u 55. minuti.

U istoj skupini Njemačka je golovima Goretzke (3'), Havertza (7') i Gündogana (56') pobijedila Island (3:0).

Do tri boda stigla je i Armenija koja je u gostima s 1:0 pobijedila Lihtenštajn.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Italija sigurna na otvaranju, Švicarska za pet minuta postigla tri gola

Kvalifikacije je pobjedom otvorila i Italija koja je kod kuće srušila Sjevernu Irsku u skupini C. Momčad Roberta Mancinija do trijumfa je stigla uz golove Berardija (14') i Immobilea (39').

Danas je odigran još jedan susret u ovoj skupini, a u njemu je Švicarska u gostima savladala Bugarsku (3:1). Švicarci su sve golove postigli u prvih 12 minuta, a pogađali su Embolo (7'), Seferović (10') i Zuber (12').

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Engleska imala lagan zadatak na Wembleyju

Englezi su na svom Wembleyju u skupini I bez problema nadjačali San Marino (5:0). Golove su postigli Ward-Prowse (14', 21'), Sterling (31'), Calvert-Lewin (53') i Watkins (83').

Albanija je u ovoj skupini pobijedila Andoru u gostima s 1:0, dok su Poljaci u gostima remizirali protiv Mađarske (3:3). 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Susret u Budimpešti bio je možda i najzanimljiviji večeras, jer su Mađari poveli golovima Sallaija (6') i Szalaija (53'), ali su Piatek (60') i Jozwiak (61') ekspresno vratili stvari na početak. Potom je Orban u 78. minuti pogodio za radost domaćina, da bi sjajni Lewandowski pet minuta kasnije postavio konačan rezultat. U sudačkoj nadoknadi Mađarska je ostala s igračem manje nakon što je crveni karton dobio Fiola.

U skupini F Danska je u gostima pobijedila Izrael (2:0), dok su bodove podijelili Škotska i Austrija (2:2) te Moldavija i Farski Otoci (1:1).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.