Kicker: Modrića u Hrvatskoj ne idoliziraju zbog trofeja s Realom

Foto: EPA

HRVATSKA je izgubila 3:0 od Španjolske u prvom susretu skupine B Europskog prvenstva. Utakmica je riješena već u prvom poluvremenu kada je momčad izbornika Zlatka Dalića primila tri pogotka. Strijelci su bili Alvaro Morata, Fabian Ruiz i Dani Carvajal, a Bruni Petkoviću je u drugom poluvremenu poništen gol.

Brojni su mediji najavili susret prošlogodišnjih finalista Lige nacija, a među njima je i Kicker. Njemački novinari u njemu su se fokusirali na kapetana Hrvatske Luku Modrića (38), koji predvodi momčad na još jednom velikom natjecanju nakon što je na prošla dva svjetska prvenstva osvojio srebro i broncu, a u Ligi nacija drugo mjesto.

Naslov Kickerova teksta je "Hoće li Europsko prvenstvo biti oproštajna predstava malog diva Modrića?", a ispod toga piše: "U Njemačkoj bi se za Luku Modrića mogao zatvoriti krug. Strateg Reala ima 38 godina, ali za Hrvatsku je i dalje nezamjenjiv. Veliko pitanje: Koliko još?"

"Sve te uspjehe Hrvatska uvelike duguju Modriću, a to znaju i u maloj jugoistočnoj europskoj zemlji"

Podsjećaju da je Modrić imao 20 godina kada je prvi put nastupio za Hrvatsku na velikom natjecanju, i to također u Njemačkoj, ali tada na Svjetskom prvenstvu. "Modrić i Nacho su s 26 trofeja najuspješniji u povijesti Real Madrida", ističe Kicker pa nastavlja:

"Modrića u Hrvatskoj ne idoliziraju zbog toga, već zbog njegovih uspjeha u reprezentaciji. Vatreni još čekaju naslov, ali se nakon drugog i trećeg mjesta na svjetskim prvenstvima osjećaju kao svjetski prvaci. Tu je i izgubljeno finale Lige nacija prošle godine. Sve te uspjehe Hrvatska uvelike duguju Modriću, a to znaju i u maloj jugoistočnoj europskoj zemlji."

"Div je malo ostario"

Kicker podsjeća da je Modrić deset puta proglašen najboljim hrvatskim nogometašem, dok su mu vrhunac karijere Zlatna lopta i FIFA-ino priznanje za igrača godine 2018. godine. Nijemci citiraju Modrićevu izjavu kojom je poručio da mu "nitko ništa nije dao", već se "trudio i nikada nije sumnjao u sebe". Također, izjavio je da "ne moraš biti div da bi igrao nogomet".

Kicker zatim piše: "Modrić se na travnjaku pokazao upravo takvim, divom. No, div je malo ostario. Ima 38 godina i njegovo vrijeme je pri kraju. Vidjelo se to već u Realu, gdje je prošle sezone sve više ulazio s klupe, ali ipak planira igrati za Los Blancose i iduće sezone.

Ali što je s reprezentacijom? U sportskom smislu i dalje je vođa kod izbornika Zlatka Dalića. Njegov utjecaj bio je jasan u pripremnoj utakmici s Portugalom, kada je zabio za 1:0 i asistirao za 2:1."

"Koliko još?"

"Modrić je upisao 175 nastupa za reprezentaciju, s kojom je sudjelovao na četiri svjetska i tri europska prvenstva. Kada zaigra protiv Španjolske, imat će 38 godina, devet mjeseci i šest dana, stariji na turniru bit će samo Portugalci Cristiano Ronaldo (39) i Pepe (41).

Posebno je što unatoč tome nitko u Hrvatskoj ne vjeruje da Modrić igra samo da bi oborio rekorde već zato što reprezentacija i dalje treba njegovu genijalnost i on se zbog toga čini nezamjenjivim.

Ali koliko još? Iako nije komentirao budućnost u reprezentaciji, u Hrvatskoj se pretpostavlja da će Euro biti oproštajna predstava čarobnjaka. Bude li po njegovom i onako kako bi cijela Hrvatska htjela, bit će to oproštaj u finalu", zaključuje Kicker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.