Kek nakon drame protiv Srba: Ovo je dokaz koliko sport može biti okrutan

Foto: EPA

U DRUGOM kolu u skupini C Europskog prvenstva u Njemačkoj na Allianz Areni u Münchenu gledali smo jednu od najdramatičnijih utakmica turnira. Slovenija i Srbija na kraju su remizirale rezultatom 1:1. Slovenci su poveli kada je zabio Žan Karničnik u 69. minuti, ali Srbi su izjednačili preko Luke Jovića u doslovno posljednjim sekundama utakmice u 95. minuti.

Činilo se da sve ide prema povijesnoj pobjedi Slovenije kojom bi ekipa Matjaža Keka stigla na korak do nokaut-faze, ali u 95. minuti Srbiji je dosuđen korner. Naprijed je otišao i golman Predrag Rajković, a Jović je ubačaj Ivana Ilića skrenuo u mrežu i zabio za 1:1.

Slovenski izbornik Kek je nakon utakmice rekao: "Slovenija je još jednom dokazala koliko zaslužuje nastup na Euru i koliko sport može biti okrutan. Siguran sam da će se ovoj momčadi sve vratiti. Igrali smo hrabro, u izvanrednom ambijentu koji će ući u anale slovenskog sporta. S jedne strane, osjećamo se ponosno. Koliko su Srbi jaki nakon prekida smo znali. Još jednom, hvala svima na nevjerojatnoj borbi."

"Englezi? Danci i Srbi su isto bili favoriti"

Slovence u posljednjem kolu grupe čeka Engleska: "Sada moramo misliti na Englesku. Oni su favoriti Europskog prvenstva, ali i Danci i Srbi su bili favoriti. Glavu gore, idemo se spremati za sljedeću utakmicu."

Za kraj je bio i kritičan: "Neke stvari bismo ipak trebali odigrati bolje, ima još prostora za napredak. Jučer sam rekao da ćemo pokušati držati ritam 95 minuta, trebali bismo ga imati 96. Ali ni u jednom trenutku Slovenija nije bila u podređenom položaju. Rekao sam igračima da od prve minute moraju svojim govorom tijela pokazati po što su došli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.