SP 2022.

Katar unajmio kruzere za smještaj navijača na SP-u

Foto: EPA-EFE

KATAR je objavio da je 75 posto svih radova za Svjetsko prvenstvo 2022. godine završeno i da preostaje još samo dovršiti neke stadione koji će biti gotovi debelo prije roka.

Organizatori su za potrebe SP-a izgradili čitavu novu mrežu podzemne i nadzemne željeznice koja je izgrađena za dvije godine i jedna je od najbržih na svijetu. Grade se hoteli i popratni sadržaji, a organizatori su objavili da su s poznatom turističkom tvrtkom MSC Cruises dogovorili dodatni smještaj za navijače.

Naime, u luci u Dohi će tijekom SP-a biti usidrena dva golema kruzera koji zajedno imaju čak 4000 kabina i mogu ugostiti više od 6000 gostiju. Za navijače će biti organiziran besplatan prijevoz od brodova do stadiona, a Katar na ovaj način želi ponuditi navijačima dodatno iskustvo na Svjetskom prvenstvu.

Organizacija SP-a u toj zemlji u sjeni je strašnih uvjeta u kojima rade građevinski i ostali radnici koji većinom dolaze iz siromašnih azijskih zemalja. Udruge za promicanje ljudskih prava tvrde da je poginulo već na stotine ljudi koji žive u nehumanim uvjetima, slabo su plaćeni, a rade i po 16 sati dnevno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.