Kasun: Garnett je najveći rasist protiv bijelaca. Stalno je sr*o

Foto: EPA

BIVŠI centar hrvatske košarkaške reprezentacije Mario Kasun gostovao je nedavno u podcastu "Jao Mile" u kojem je napravio presjek karijere u kojoj je igrao za neke od najjačih europskih klubova i u NBA ligi. Pričao je i o privatnim stvarima, nesreći nakon koje je dvije i pol minute bio klinički mrtav, i otkrio neke zanimljivosti iz igračkod doba. Jedna od njih je i razočaranje koje je doživio nastupajući protiv svog idola.

Kasun je u NBA ligi igrao za Orlando Magic od 2004. do 2006. godine. U tom razdoblju imao je priliku odmjeriti snagu i znanje s nekim od najboljih košarkaša svih vremena, tako i s idolom Kevinom Garnettom. Garnett, legenda najjače košarkaške lige svijeta, nastupao je u NBA ligi 21 godinu, zvali su ga The Big Ticket i smatra se jednim od najboljih krilnih centara u povijesti igre.

Odigrao je oko 1500 utakmica u eliti s prosjecima od 17.8 koševa i 10.0 skokova, nastupajući 13 i pol sezona za Minnesotu, sezonu i pol za Brooklyn i šest godina za Boston, s kojim je bio prvak 2007./08. Kasun ga ne pamti po dobrome.

Kasun: Bio mi je idol

"Bio mi je idol kao djetetu. Došao sam prije utakmice i rekao: "KG, možeš li mi se potpisati na tenisice?" Istrčao sam u nekom njegovom retro modelu i on mi kaže: "Hajde, mali, pali motore s tim tenisicama, nemaš dozvolu od mene da ih nosiš". Okrenuo se i otišao", prisjetio se Kasun i dodao:

"Mislim da je on najveći rasist protiv bijelaca. Znači, on je stalno srao. On i Gary Payton, brate. To je samo vrijeđanje cijelu utakmicu."

Kasun je tijekom utakmice Orlanda i Minnesote dobio priliku za malu "osvetu" Garnettu. Iskoristio ju je tako da je zakucao preko njega, što možete vidjeti ovdje. I ta priča ima svoj nastavak.

"ESPN i bok. Imam jednog prijatelja koji radi za NBA ligu. Rekli su mi da je on zvao i tražio YouTube i NBA da se to skine s interneta", rekao je Kasun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.