Karlović u ludom meču ostao bez titule: Vodio je 5-2 u tie-breaku trećeg seta

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVO KARLOVIĆ nije uspio osvojiti ATP turnir u indijskom Puneu. U finalu je u tri tie-breaka sa 6:7, 7:6, 6:7 izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona, šestog tenisača svijeta.

U najvišem finalu u ATP povijesti (Karlović 2,11 m i Anderson 2,03 m) južnoafrički tenisač stigao je do svog šestog naslova u 19. finalu. I hrvatskom tenisaču je ovo bilo 19. finale, ostao je na osam titula.

Anderson je bio puno bolji na reternu, imao je osam break-lopti, a Karlović nijednu. Hrvatski tenisač spasio je sve break-lopte s kojima se suočio, a posebno impresivno je bilo spašavanje meč-lopti asevima u 12. gemu trećeg seta.

Karlović, 100. tenisač na ATP ljestvici, u tie-breaku odlučujućeg seta odjurio je na 5-2 i na servis Andersona u razmjeni imao priliku stići do šestog poena. Kada to nije uspio, izgubio je sve poene do kraja meča.

Hrvatski tenisač odservirao je 36 aseva te osvojio 89 posto poena na prvi servis. Nažalost, u posljednja dva poena na svom servisu nije uspio pogoditi prvi servis pa je Anderson napravio dva mini-breaka.

Podsjetimo, Karlović je najstariji finalist nekog ATP turnira u posljednje 42 godine, uskoro će proslaviti svoj 40. rođendan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.