JUDO

Karla Prodan osvojila broncu u judu i važne bodove za Tokio

Foto: Hrvatski Judo Savez

KARLA PRODAN je trećeg dana Grand Prixa u judu osvojila brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma. Prodan je tako nakon bronce sa zagrebačkog Grand Prixa u uzbekistanskom Taškentu osvojila i drugu medalju u svojoj debitantskoj sezoni nastupanja na IJF touru.

Karla je dan otvorila dominantnom pobjedom (wazari i ippon) nad talijanskom predstavnicom Giorgiom Stangherlin. Uslijedila je uzbudljiva četvrtfinalna borba s izraelskom predstavnicom Inbar Lanir, koja je na samom početku borbe kontrirala Karlu i poentirala wazarijem.

Karla je sredinom borbe izjednačila, a 12 sekundi prije isteka vremena bacila je i drugi pobjedonosni wazari te osigurala polufinalni susret s Austrijankom Bernadette Graf. Karla se osvrnula i objasnila zašto su prve dvije borbe bile turbulentne:

"Dan je bio iznimno težak. Prije prve borbe bila sam vrlo nervozna jer me talijanska predstavnica u prijašnjem susretu pobijedila. Trener me vrlo dobro fokusirao i uspjela sam pronaći svu potrebnu snagu i motivaciju te sam ovog puta uspjela izaći kao pobjednica. Četvrtfinale također nije bilo nimalo lako jer sam morala okretati borbu", naglasila je Prodan.

Uslijedilo je polufinale u kojem se Prodan borila hrabro, no iskusna Graf za Karlu je uspjela pronaći rješenje. Sredinom borbe Graf je bacila prvi, a pred sam kraj i drugi wazari za pobjedu kojom je Prodan poslala u borbu za brončanu medalju.

U borbi za broncu Prodan je još jedanput pokazala zrelost i spremnost za velike stvari. Protiv predstavnice SAD-a Papadakis mlada Splićanka je sredinom borbe bacila wazari te taktički zatvorila borbu i osvojila svoju drugu medalju s IJF toura. Karla je, s punim pravom, na novu medalju vrlo ponosna:

"Presretna sam, ovo mi je druga Grand Prix medalja, a nastupala sam na tek njih tri. Mislim da sam još jednom potvrdila koliko vrijedim i koliko daleko mogu dogurati. Ovo mi je prva seniorska sezona pa su ovakvi uspjesi još slađi. Ne znam na kojem mjestu renking-ljestvice za olimpijske kvalifikacije ću sada biti, ali znam da ću biti vrlo dobro pozicionirana. Vrijeme je za nastup na Grand Slamu u Abu Dhabiju i nastavljamo raditi u istom ritmu."

Baš kao što je izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović nakon Svjetskog prvenstva u Tokiju i najavio, Taškent je bio sjajna prilika za Karlu i skupljanje velikog broja bodova za olimpijske kvalifikacije te nastup na Mastersu u kineskom Qingdaou u prosincu ove godine. Karla je ovu priliku iskoristila te se trenutno nalazi na popisu direktnih putnika za Olimpijske igre u Tokiju.

Za Hrvatsku su u Taškentu nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) te Ivana Šutalo (preko 78 kg). Družetu je u prvom kolu zaustavio Kazahstanac Didar Khamza, a Šutalo u otvarajućoj borbi dana nije bila uspješna protiv španjolske predstavnice Sare Alvarez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.