Kapetan Reala otvoreno o Kataloniji, Piqueu i problemu koji ima sa španjolskom himnom

Foto: Twitter

KAOTIČNA situacija u Kataloniji nakon što je ta španjolska regija proglasila neovisnost u dobroj mjeri odražava se i na nogomet u toj, političkim previranjima, pogođenoj državi.
 
Nakon odluke katalonskog parlamenta navijači diljem svijeta sa zabrinutošću pratili su razvoj situacije u Španjolskoj jer se naveliko pričalo o mogućnosti da Barcelona, kao i ostali katalonski klubovi, napusti La Ligu. A priznat ćemo, kakav bi to nogomet bio bez El Clasica.
 
Kapetan Reala Sergio Ramos gostovao je na radijskoj emisiji El Transisto gdje je bez dlake na jeziku, sasvim otvoreno pričao o španjolskoj aktualnoj zbilji i u razgovoru se dotaknuo nekih jako škakljivih tema.
 
Ramos je priznao da je njegov odnos s Gerardom Piqueom puno bolji nego ranije, poručio je kako želi da Barcelona ostane u španjolskom prvenstvu, a osvrnuo se i na iznenadni poraz u nedjelju kod Girone - u srcu Katalonije.
 
''Ne mogu zamisliti španjolsko prvenstvo bez Barcelone. Volio bih da ostanu i da se ništa ne promijeni'', rekao je Ramos, a onda je nastavio pričati o političkim temama.
 
"Boli me kad vidim što se događa jer mislim da smo zajedno jači. Tužan sam kad vidim sliku Španjolske koja je poslana svijetu. Više me brine što naša državna himna nema riječi nego trenutačna situacija u Kataloniji. Osjećam zdravu zavist kada vidim druge igrače kako pjevaju svoju himnu", rekao je Ramos.
 
Gerard Pique, branič Barcelone, pao je u nemilost navijača nakon što je odlučio glasati za neovisnost Katalonije. Navijači traže njegov odlazak i žestoko su ga izvrijeđali na prvom treningu reprezentacije nakon referenduma.
 
Dočekan je uvredama, zvižducima i transparentima na kojima je pisalo: "Pique, van", "Pique, ne idi, želim da te izbace. Povraća mi se od tebe", "Pique, gade, gubi se iz reprezentacije", "Pique, Španjolska je tvoja nacija."
 
A ništa bolje ga nisu primili ni suigrači, barem oni koji su u Ramosovom klanu. Kapetan Španjolske i Reala, koji ionako na društvenim mrežama godinama ratuje s Piqueom, iskoristio je priliku i pridružio se onima koji kritiziraju Katalonca. 
 
"Zašto se uopće čudi što mu zvižde", pita se Ramos koji nije postupio kao kapetan i pružio podršku suigraču.
 
"Ranije sam mu rekao da nije pametno što se miješa u sve to. Svakako ćemo mu mi dati podršku, ali moram priznati da me nije iznenadilo ono što se događalo na treningu. Nadam se da će ubuduće pametnije postupati."
 
Danas je Ramos ipak ublažio retoriku prema svom najdražem neprijatelju.
 
"Neke riječi koje je Pique izgovarao štete reprezentaciji. Kao kapetan, uvijek govorim da moramo biti svjesni svakog poteza koji napravimo. Bez obzira na to što drugi misle, Pique se uvijek ponašao uzorno. Naš odnos? Ako ga usporedim s odnosom koji smo imali u prošlosti, onda mogu reći da se sada slažemo jako dobro. Ranije gotovo nije bilo nikakvog odnosa. Poštivali smo se jer smo igrali skupa i jer smo znali da smo zajedno jedan od najboljih obrambenih parova svijeta. Međutim, nismo bili prijatelji, bili smo sve samo ne to. Ali kako sazrijevaš, ostavljaš po strani stvari kojima si ranije davao važnost. To je popravilo naš odnos."
 
Real je u nedjelju izgubio u srcu Katalonije, od novaka u Primeri, Girone. Barca je pobjegla na ogromnih osam bodova, a osim bodovnog zaostatka, puno veći problem za Kraljeve je činjenica da igraju užasno.
 
"Poraz nije ugodan. Real je klub u kojem se uvijek traži pobjeda, nije da mi ne znamo kako je to izgubiti, ali osjećaj je uvijek gorak. Atmosfera? Katalonske zastave na ulicama Girone mi ništa nisu značile, isto je kao kad odem u Sevillu i tamo na ulicama vidim zastave Andaluzije. U Gironi sam se osjećao kao Španjolac, kao i svugdje drugo," zaključio je Ramos.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.