Kapetan Nigerije: Messi mi je ukrao Zlatnu loptu

Foto: EPA

HRVATSKA je jedina momčad u skupini D koja je izborila osminu finala Svjetskog prvenstva, a prolaz još mogu izboriti i preostale tri momčadi. Najteže je Argentini, koja ima samo bod i mora pobijediti Nigeriju te se nadati povoljnom rezultatu između Hrvatske i Islanda.

Nakon remija s Islandom i poraza od Hrvatske, Argentinu malo tko još vidi kao jednog od favorita turnira, a ne plaše ih se više ni Nigerijci, koji su nakon poraza od Hrvatske pobijedili Island 2:0.

Nigerija je šesti put na Svjetskom prvenstvu, a od toga su čak pet puta bili u skupini s Argentinom. Duga povijest međusobnih okršaja ostavila je repove koji će sutra nekim igračima biti dodatni motiv. Među njima je i najveća nigerijska zvijezda John Obi Mikel.

Kapetan Nigerije i nekadašnja zvijezda Chelseaja posebno pamti sudare s Leom Messijem. Prije osam godina obojica su propustila međusobni ogled, a na SP-u 2014. Argentina je slavila s 3:2, a Messi je zabio dva gola. Prije sedam mjeseci dvije reprezentacije su se susrele u Krasnodaru, a Nigerija je u prijateljskom dvoboju pobijedila Argentinu bez Messija s 4:2.

"Jedno ljudsko biće tada nije igralo", podsjetio je Mikel: "Zapravo, je li on uopće čovjek? Messi je Messi. On odlučuje utakmice, a posljednji put kad smo se susreli, zabio nam je dva gola u Brazilu. Bez njega, Argentina je definitivno slabija momčad. Ne možemo svu pozornost posvetiti Messiju, ali on je čovjek kojeg moramo zaustaviti".

"Znali smo da ćemo ih izvući, rekao sam i prije ždrijeba da ćemo završiti u istoj skupini. Ludilo! Ne znam zašto, ali to se stalno događa", rekao je Mikel.

Messi mu se posebno zamjerio još prije 13 godina, kada su se susreli u finalu juniorskog Svjetskog prvenstva.

"Da, Messi mi je tada ukrao Zlatnu loptu. Sjećam se kao da je bilo jučer. Prije utakmice su ljudi govorili da ću osvojiti Zlatnu loptu jer sam bio najbolji igrač turnira. Ali, onda je Messi zabio dva gola iz penala, Argentina je pobijedila 2:1 i on je uzeo nagradu. Od tada mu je nastavio otimati nagrade", kaže Obi Mikel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.