FUTSAL

Kapetan futsal reprezentacije oštro komentirao ispadanje s Eura

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

HRVATSKA futsal reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva nakon što je u zadnjem kolu grupne faze izgubila od Slovačke 5:3. S obzirom na to da je Hrvatskoj bio dovoljan i remi, ostaje žal za propuštenom šansom. Presudio je raspad u prvoj polovici drugog dijela tijekom koje su Slovaci otišli na nedostižnu prednost.

Nakon susreta se oglasio i izbornik Marinko Mavrović. "Treba čestitati Slovačkoj na zasluženoj pobjedi. Seciramo li cijelu utakmicu, nismo bili na potrebnoj razini; griješili smo i rezultat je realan. Pokušavali smo zadržati koncentraciju, no Slovačka nas je kontrirala na kraju prvog dijela, a na početku drugog primimo gol s centra. Cilj nam je bio plasman u drugi krug i sada treba napraviti dobru analizu i vidjeti koji su razlozi", rekao je.

Osim njega, poraz je analizirao i kapetan Franco Jelovčić: "Smatram da smo u prvom poluvremenu bili dobri, imali više od igre i više šansi, čak i dominirali. Golovi na kraju prvog i početku drugog dijela imali su velik psihološki utjecaj na momčad, nismo se uspjeli vratiti. Moramo se svi dobro pogledati u ogledalo, kao grupa nismo bili pravi. Mislim da možemo biti bolji."

Dojam je da je Hrvatska ispala od slabije reprezentacije. Index je pisao o problemima futsala kao sporta, ali i lošoj kulturi unutar reprezentacije koja je rezultirala bezvoljnom i mlakom predstavom u ključnoj utakmici prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.