ABA LIGA

Kapetan Cibone ostaje bez nevjerojatnog rekorda

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U VELIKOM beogradskom derbiju ABA lige košarkaši Partizana sinoć su pobijedili Crvenu zvezdu 75:72.

Jedan od najboljih igrača Partizana bio je Nemanja Gordić, bosanski Srbin koji je dvije godine igrao u Cedeviti, a najveći dio karijere proveo je u ABA ligi, u kojoj je još igrao za Budućnost i Igokeu.

Taj 31-godišnji razigravač postigao je 12 koševa i tako skočio na drugo mjesto liste strijelaca ABA lige svih vremena s 2750 koševa. Na prvom je mjestu neuništivi kapetan Cibone Marin Rozić s 2763 koša.

Iako mu je već 36 godina, Rozić i dalje igra, a do rekorda je stigao krajem prošle sezone. Ove, međutim, igra jako malo, niti 13 minuta po utakmici, pa je u šest dosadašnjih kola postigao ukupno samo 14 koševa.

Rozić i Cibona večeras u 18 sati zatvaraju 7. kolo ABA lige u Draženovu domu protiv Krke, pa bi Rozić mogao malo učvrstiti svoje vodeće mjesto, ali vjerojatno je samo pitanje dana kad će ga prestići Gordić, koji je jedan od najvažnijih igrača Partizana. Trenutačno zaostaje samo 13 poena.

Gordić se u nedjelju probio na drugo mjesto preskočivši Slovenca Nebojšu Joksimovića, koji je do rekorda došao također dok je bio igrač Cibone između 2015. i 2017. godine. Joksimović je tada pak rekord oduzeo još jednoj bivšoj zvijezdi Vukova, Andriji Žižiću.

Ljestvicom najboljih strijelaca ABA lige svih vremena dominiraju hrvatski igrači i oni koji su dugo igrali za hrvatske klubove, pa je na šestome mjestu Siniša Štemberger, sedmi je Marino Baždarić, osmi Jakov Vladović, deseti Jure Lalić, a na devetom je mjestu Zadrova makedonska legenda Todor Gečevski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.