Kalinić: Priča o naslovu prvaka nema smisla. Pa ispali smo od Ružomberoka

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je svoj europski put završio na Veliku Gospu eliminacijom u 3. pretkolu Konferencijske lige od Ružomberoka. U SuperSport HNL-u osvojio je četiri od mogućih šest bodova. Nakon dvije odigrane utakmice i uz susret manje za vodećim Dinamom zaostaje već pet bodova. Situacija u klubu nije sjajna, napustio ga je i Ivan Perišić, a kako sve izgleda na Poljudu, u razgovoru za SN objasnio je sportski direktor kluba Nikola Kalinić.

O ispadanju iz Europe

Trebali smo proći, ali nismo. Htio bih se svima ispričati zbog rezultata, zbog toga što nismo uspjeli. Imali smo otvorena vrata prema Konferencijskoj ligi. Šteta, velika šteta. Ali idemo dalje. Moramo dalje. Ružno je što smo ispali, dosta smo kvalitetniji od Ružomberoka, međutim, u dvije utakmice nismo uspjeli postići zgoditak i na kraju su prošli Slovaci. S ovim rosterom koji imamo i bez pojačanja smo trebali proći Ružomberok.

Istina, nije podcjenjivanje, morali smo i s ovom momčadi proći u play-off. Protivnici su bili baš po mjeri za početak sezone. Evidentno je da teško dolazimo u situacije za pogodak. Međutim, nije to pitanje za mene. Mi imamo momčad za bolju igru, za pokazati puno više.

Ne tražim opravdanja jer zaista smo propustili veliku šansu za europsku jesen. Ne svaljujem krivicu ni na koga, ali jasno je da moramo bolje. Imamo previše iskusnu ekipu.

Ispadanje iz Europe financijski će se odraziti na klub.

Imamo proračun kakav je, nemamo ni za što više od toga. Igrače nećemo dovoditi reda radi, da popunimo kadar.

O treneru Gennaru Gattusu

Ne sumnjam u njega. Nama treba trener koji će uvesti rad i disciplinu. To sad imamo, dobro se radi, dobro se trenira. Nemamo rezultat, ali ne želim sumnjati ni u koga. Činjenica je da moramo biti bolji, ali momčad je posložena proteklih godina, zatekli smo trener i ja ekipu koju imamo. Probat ćemo sve što prije zaboraviti i okrenuti se prvenstvu. Bilo je u povijesti sličnih situacija, nije ovo ništa novo. Od 2010. ne igramo europsku jesen, nije to slučajno.

Svi su preskupi kad nema rezultata jer se priznaje samo uspjeh. Nema potrebe mijenjati trenera, treba iz ekipe izvući maksimum. Kvalitetni su igrači, mogu i moraju bolje, ali jasno, trebaju to pokazivati na terenu.

Navijači se nadaju novim igračima u momčadi. Upitno je što Hajduk tu može napraviti.

Predsjednik je na prvoj konferenciji za medije rekao kako imamo sredstva za servisiranje aktualne momčadi, ali ne i proračun za pojačanja. Istina, momčad je skupa, vidjet ćemo što će donijeti budućnost. Svjestan sam da nam treba nova selekcija igrača, međutim, moramo pronaći način. Teško se igrača riješiti ako nema ponudu koja zadovoljava njegove financijske uvjete.

Ne trebamo sanjati, nego biti realni, iznijeti činjenice kakve jesu. Što se mene tiče, ja mogu sutra otići i preuzeti odgovornost takvim činom, ali ruke su nam vezane. Ako nešto ne možeš, onda ne možeš. Mi nismo prodavaonica snova, nema potrebe pumpati ljude i dizati lažnu euforiju. Treba biti realan, otvoreno reći u kakvom se stanju nalazimo.

Može li Hajduk biti prvak Hrvatske?

Kako ćemo obećavati naslov prvaka, a ispali smo od Ružomberoka!? Nema smisla takva priča. Dinamo ima jaču momčad, kvalitetniji su i nemamo se što uspoređivati. Mi moramo gledati sebe, ići utakmicu po utakmicu i pokušati pobjeđivati. Pokušati ući u pobjednički ritam. Obećanja u nogometu nema. Što ćemo govoriti gdje ćemo biti za godinu dana? Moramo svi dati više da se opravda Hajdukov dres. Težak je Hajdukov dres, svi moraju biti toga svjesni. Ovdje se samo pobjede i prva mjesta priznaju.

O svojoj budućnosti na poziciji sportskog direktora kluba

Najmanji je problem otići. Ne ovisim o Hajdukovoj plaći, samo želim prenijeti svoje znanje i iskustvo. I kad ne budem sportski direktor, ja ću navijati za Hajduk. Meni je cilj pomoći klubu. Nisam uhljeb, neću biti tu da bih uzimao od kluba.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.