ZANIMLJIVOSTI

Kako bi se treneri iz Premiershipa proveli u tučnjavi? Evo liste

Foto: EPA

ODLAZAK Arsenea Wengera iz Premier lige značio je da će obožavatelji engleskog nogometa ostati uskraćeni za strast i borbenost s kojom je legendarni trener Arsenala vodio svoju ekipu.

Bez obzira na to je li s druge strane Alan Pardew ili Jose Mourinho, Francuz se nije ustezao započeti svađu s kolegom iz suprotstavljenog tabora.

Wenger je jedan od najboljih trenera svoje generacije na svijetu. Uvijek je bio spreman za borbu, a zbog velike želje za pobjedom nekada bi prešao granicu pristojnosti. Sve je manje trenera koji znaju "zapaliti vatru" pored terena i pokrenuti svoju ekipu.

Give me sport je rangirao sve trenere Premier lige po temperamentu i ratobornosti ili, kako su oni to sročili, "prema tome kako bi se koji od njih proveo u tučnjavi". 

20. Eddie Howe

Obrana Bournemoutha je razlog njegove flegmatičnosti.

19. Roy Hodgson

Jedan je od trenera koji se ne zna snaći u napetim situacijama.

18. Pep Guardiola

Malo tko bi se uplašio kada ga vidi uglađenog u džemperu. Ove godine je potpuno podbacio protiv jačih protivnika. Teško je zamisliti da bi se netko uplašio njega, osim ako Messi nije na njegovoj strani.

17. Graham Potter

S njegovog lica može se pročitati da je riječ o čovjeku blage naravi. S godinama stječe iskustvo i postaje oštriji.

16. Brendan Rodgers

Riječ je o treneru koji ima karakter, ali to nije dovoljno.

15. Mikel Arteta

Sadašnji trener Arsenala ima potencijal jednog dana postati pravi borac. Nedostaje mu iskustvo.

14. David Moyes

Bio je cijenjen zbog požrtvovnosti na terenu, ali s godinama je spustio loptu. To ne znači da su mu zatvorena vrata vrhunskih engleskih klubova.

13. Jürgen Klopp

Klopp je nekoliko puta govorio o svojoj religioznosti, ali u žaru borbe zadaje opasne udarce. Još uvijek se čeka nokaut.

12. Daniel Farke 

Farke je postavio određene principe u Norwich Cityju, a vjeruje se da će biti mnogo opasniji kada preuzme jači klub.

11. Frank Lampard

Na početku je trenerske karijere. Ugodan je prema novinarima i odmjerava svaku riječ. Očekuje se da će tek pokazati svoju borbenu narav.

10. Dean Smith

John Terry se u stručnom stožeru Aston Ville pokazao kao tvrd orah, ali još uvijek nije naučio svog šefa kako se postaviti. Smith spuštajući gard pravi početničke greške, a izgleda kao čovjek koji bi mogao postati strah i trepet među menadžerima.

9. Ole Gunnar Solskjaer

Netko bi ga opisao kao "pristojnog profesora norveškog". Malo tko bi smio ući u sukob sa Solskjaerom kada pogleda njegove šake.

8. Nuno Espirito Santo

Na svom trenerskom putu imao je veliku podršku. Agent Jorge Mendes ga je lansirao u vrh engleskog nogometa, a Espirito Santo koristi priliku da postupno gradi svoju karijeru.

7. Carlo Ancelotti

Podignuta obrva pokolebala bi većinu izazivača koji žele sukob sa starim vukom. Nedavno se vratio u engleski nogomet, a mnogima nije jasno što ga je motiviralo na takav potez.

6. Steve Bruce

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi, Bruce zna da opasnost vreba sa svih strana. Ne pokazuje vjernost i misli samo na sebe.

5. Ralph Hasenhüttl 

Trener Southamptona se ne smije otpisati. Ponaša se poput boksača koji je dovoljno snažan napasti u 12. rundi. Ostao je na nogama poslije poraza 9:0 od Leicestera.

4. Chris Wilder

Borac iz Yorkshirea. Nikada ne udara prvi, ali teško onom tko ga podcijeni. U stanju je krenuti na mnogo većeg od sebe.

3. Jose Mourinho

Mnogo puta je svojim skrivenim igricama pokazao koliko je opasan. Voli izazivati protivnika, ali istovremeno zna kako napasti s leđa i zadati udarac ispod pojasa.

2. Sean Dyche

Dovoljan mu je jedan udarac da baci protivnika na tlo.

1. Nigel Pearson

Kada skine naočale, znate da situacija postaje ozbiljna. Neke njegove tiskovne konferencije za novinare su bile neugodne.

Mnogi se neće složiti s rang-listom koju je napravio Give me sport, ali na klupama engleskih klubova su menadžeri koje mnogi ne bi željeli sresti u mračnim ulicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.