Juventus otpisao osam igrača

Foto: EPA

THIAGO MOTTA (41) je prije nešto manje od dva mjeseca predstavljen kao novi trener Juventusa. Brazilsko-talijanski stručnjak oduševio je upravu Juventusa time što je uveo Bolognu u Ligu prvaka pa su ga odabrali kao nasljednika Maxa Allegrija. Potpisao je ugovor do lipnja 2027. težak 3.5 milijuna eura po sezoni plus bonusi koji se penju na maksimalnih 5 milijuna eura. I odmah se bacio na posao.

Juventus je od dolaska Motte bio vrlo aktivan na tržištu igrača. Najveća odšteta plaćena je za veznjaka Douglasa Luiza iz Aston Ville, istresao je Juventus čak 51 milijun eura za Brazilca. Khephren Thuram je stigao iz Nice za 20 milijuna eura, također u veznu liniju, a 13 milijuna eura plaćeno je Hellas Veroni za 23-godišnjeg kolumbijskog lijevog beka Juana Cabala.

Rasprodaja je u tijeku

Stigao je još golman Michele Di Gregorio, prvo na posudbu za oko 4.5 milijuna eura, ali i uz obavezu otkupa ugovora za 14.5 milijuna eura sljedećeg ljeta. Juventus, dakle, nije štedio, ali nije sumanuto trošio kao neki drugi europski klubovi. Ipak, sada je došlo vrijeme za to da se nešto i zaradi kako bi se izbalansirale knjige, ali i napravilo mjesto u momčadi.

Fabrizio Romano je tako objavio da je Motta otpisao čak osam igrača. Federico Chiesa, Wojciech Szczesny, Weston McKennie, Mattia De Sciglio, Arthur Melo, Filip Kostić, Hans Nicolussi Caviglia i Daniele Rugani našli su se na popisu onih kojima je poručeno da nađu nove klubove jer u Juventusu više neće igrati.

Zasad nije poznato postoje li ponude za ijednog od otpisanih igrača, ali Gazzetta piše kako su u Torinu uvjereni da će se bez većih problema riješiti mnogih s ovog popisa te da čak planiraju na njima zaraditi dovoljno da financiraju nove ulazne transfere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.