Juninho: Dunga je naš Domenech

BIVŠI veznjak Lyona i brazilske nogometne reprezentacije, 35-godišnji Juninho Pernambucano, javno je za neuspjeh Seleçaa na SP-u u Južnoj Africi prozvao sada već bivšeg izbornika Carlosa Dungu.

Brazil je u četvrtfinalu Mundijala zaustavljen od Nizozemske 2:1, a Juninho je Dungu usporedio s francuskim izbornikom Raymondom Domenechom, čija je momčad u rasulu ispala već nakon prvog kruga osvojivši tek jedan bod u skupini.

"Brazilska momčad nije uspjela i prvi čovjek koji je za to odgovoran je Dunga. On voli konflikte, hrani se njima. Njegova je komunikacija prema medijima bila katastrofalna. Stvorio je na taj način negativnu energiju oko reprezentacije. Učinio je isto kao i Domenech s aurom 'sam protiv svijeta'”, rekao je Juninho za francuski dnevnik Le Journal du Dimanche.

Kao i velika većina brazilskih medija, Juninho je Dungu kritizirao zbog odstupanja od klasičnog otvorenog, razigranog stila igre brazilske reprezentacije, što pripisuje krivoj selekciji igrača.

"Žalosno je što nam je uskratio naš stil igre. Nije bilo maštovitosti, a nekolicina igrača igrala je na krivim pozicijama. Na Svjetskom prvenstvu to je neoprostivo. Dunga je napravio previše pogrešaka."

Ono što je Juninhu posve nejasno je neuvrštavanje Ronaldinha na uži popis reprezentativaca.

"Čak i na 70% svojih snaga Ronaldinho je bolji od velike većine ostalih igrača", zaključio je aktualni igrač Al-Gharafe poznat po svojem sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, koji je u dresu brazilske reprezentacije odigrao 40 utakmica i postigao šest golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.