Junak Španjolske: Proučavao sam kako Hrvati pucaju penale. Sve osim Majera

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA reprezentacija osvojila je u nedjelju Ligu nacija nakon što je pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Junak raspucavanja bio je Simon Unai koji je zaustavio pokušaje Lovre Majera i Brune Petkovića i osigurao konačnih 5:4 za Španjolsku u utakmici za titulu bez golova u osnovnih 90 minuta i produžetku.

"Da vam budem iskren, proučavao sam kako hrvatski nogometaši izvode jedanaesterce. Njih sve, osim Majera. Morao sam donijeti odluku, gledao sam ga kako postavlja loptu i pomislio da bi mogao pucati po sredini. Zato sam bio spreman podići nogu i zaustaviti puknutu loptu", rekao je Unai o prvom zaustavljenom penalu.

Unai: Pomislio sam što ću napraviti ako Laporte promaši

Tu drami nije bio kraj. Aymeric Laporte nije uspio zabiti Dominiku Livakoviću za pobjedu Španjolske i serija penala bila je produžena. Obranom udarca Bruni Petkoviću, Unai je mogao krenuti u proslavu prve titule za Španjolce u posljednjih 11 godina.

"Ayme će me ubiti, ali kad je išao prema mjestu izvođenja, ja sam pomislio što ću napraviti ako promaši. Petkovića sam proučavao. U karijeri sam imao puno obrana, ali jasno je da je ovo bila jedna od najvažnijih", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.