Junak Nizozemske: Sada idemo po naslov

Foto: EPA

SADA idemo po naslov, kazao je strijelac pobjedničkog gola u pobjedi Nizozemske nad Poljskom (2:1) Wout Weghorst. U dvoboju 1. kola D skupine Europskog prvenstva u Hamburgu nogometaši Nizozemske su svladali Poljsku s 2:1. Pogotke su za Nizozemsku dali Cody Gakpo (29) i Wout Weghorst (83), dok je za Poljake strijelac bio Adam Buksa (16). 

Weghorst je zabio u 83. minuti nakon samo dvije minute i 18 sekundi od trenutka kada je kao zamjena ušao u igru. "Tako je važno doći do pobjede u prvoj utakmici, a za mene osobno ovo je scenarij iz snova", rekao je 31-godišnjak o svom 12. golu za Nizozemsku. "Vidio sam da lopta dolazi i osjetio sam trenutak. Sada nam je cilj otići iz Njemačke s trofejem."

Poljski izbornik Michal Probierz bio je razočaran nakon snažnog obrambenog rada njegove momčadi, a također je priveo kraju svoj niz od osam utakmica bez poraza s nacionalnom momčadi. "Poljska može nešto naučiti iz ovoga poraza. Defenzivno smo stajali odlično sve do same završnice, a onda smo primili gol. Imamo još dvije utakmice i mislim da imamo šanse za prolaz."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.