Jug u trileru protiv Vasasa u Gružu osigurao remi za četvrtfinale Eurolige

VATERPOLISTI Juga odigrali su u Dubrovniku 11:11 protiv budimpeštanskog Vasasa u dvoboju posljednjega, šestog kola B-skupine Eurolige.

Tim su remijem osigurali drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale natjecanja. Protivnik Dubrovčana zasad nije poznat. Poznato je da će igrati protiv jedne od prvoplasiranih momčadi koju će im odrediti ždijeb: Barcelonete, Partizana ili Pro Recca. Termini četvrfinala su 24. ožujka i 14. travnja.

Igrači Elvisa Fatovića vodili su cijelim tijekom utakmice, od prve četvrtine koju su dobili 4:2. Imali su čak i po tri pogotka prednosti (6:3, 7:4), kao i 10:8 u posljednjoj dionici igre. Golovima Gabora Kisa i Daniela Varge Mađari su ipak došli na 10:10, no Andro Bušlje zabio je za 11:10, tako da posljednji gol Mađarima nije bio dostatan za drugo mjesto. Trebala im je pobjeda.

Miho Bošković bio je najbolji strijelac domaće momčadi s tri pogotka. Po dva su dodali Maro Joković, Nikša Dobud i Andro Bušlje, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Tihomil Vranješ i Sandro Sukno.

Kod Mađara su po tri gola zabili Daniel i Denes Varga, kao i Gabor Kis.

Euroliga, 6. kolo:

Skupina B:

Jug - Vasas 11:11 (4:2, 4:4, 1:2, 2:3)

Panionios - Primorac Kotor (kasnije)

Redoslijed: 1. Primorac Kotor 13 (-1), 2. Jug 8, 3. Vasas 7, 4. Panionios 3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.