MICHAEL JORDAN

Jordan je dva dana nosio dres Golden State Warriorsa

Foto: Getty Images

PRIČE o Michaelu Jordanu koje cure nakon prikazivanja Posljednjeg plesa puno su zanimljivije od većine sadržaja serije koja je tijekom pandemije koronavirusa privukla ogroman interes sportskog svijeta.

Iz jedne od njih saznali smo što veže jednog od najboljih košarkaša svih vremena i Jusufa Nurkića, reprezentativca BiH i bivšu zvijezdu Cedevite i Zadra.

Priču su podijelili članovi Golden State Warriorsa iz sezone 1994./95. koji su zajedno gostovali u podcastu Sports Uncovered. Ispostavilo se da je Jordan trenirao s njima prije nego što je 1995. objavio da se vraća košarci.

"Smijem se jer bih zbog ovog mogao upasti u probleme... MJ i Rod Higgins bili su jako dobri prijatelji. Došao je k nama i trenirao dva ili tri puta pa smo prije svih znali da se vraća", ispričao je Tim Hardaway, peterostruki All-Star igrač, član najbolje NBA petorke 1997. i otac istoimenog današnjeg košarkaša Dallasa.

Njegov tadašnji suigrač i Jordanov prijatelj Higgins se nadovezao.

"Michael je bio Warrior na 48 sati. Zaista je želio igrati protiv Hardawaya i Latrella Sprewella, koji je bio nova zvijezda među bekovima šuterima."

Kakve to veze ima s Nurkićem? I on se poslužio sličnom taktikom.

Robusni centar u ožujku 2019. teško je ozlijedio gležanj i trebao se vratiti košarci taman nekoliko dana nakon što je NBA liga prekinuta zbog pandemije. Neposredno prije prekida Nurkić je također trenirao s Warriorsima.

On je član Portland Trail Blazersa, ali oni su tijekom ove sezone imali toliko problema s ozljedama da nisu imali dovoljno igrača za trening pet na pet, kakav je Nurkiću trebao prije povratka. Većina klubova bi ga poslala u svoju filijalu u Razvojnoj ligi da odradi taj trening, ali Blazersi su jedan od rijetkih NBA klubova koji nemaju takvu podružnicu. Zato su se obratili Warriorsima, koji su im zemljopisno najbliže.

Tako je Nurkić odradio trening s Warriorsima, iako ne s prvom ekipom, nego s filijalom Santa Cruz Warriorsima, ali to ne mijenja činjenicu da je na jedan dan nosio dres momčadi koja je osvojila tri naslova prvaka u posljednjih pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.