STIPE MIOČIĆ

Jones: Miočić i ja smo dva od tri najveća borca svih vremena

Foto: Getty Images/Gulilver Image

JON Jones, bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, još je za vrijeme treće borbe između Miočića i Cormiera na Twitteru rekao kako želi prijeći u tešku kategoriju i boriti se s Miočićem.

Uskoro se pokazalo da se ne radi o pustim željama i običnom showu. Jones je napustio svoj pojas u poluteškoj kategoriji i trenutno pregovara s UFC-om kako bi mu što prije dali šansu za titulu protiv Miočića.

Jones je u nekoliko navrata prozivao Miočića, ali mu je proteklih dana iskazao i ogromno poštovanje. Smatra da su njih dvojica uz Andersona Silvu najveći borci svih vremena.

"Tražim umjetnika koji bi naslikao portret mene, Miočića i i Andersona. Slika bi se trebala zvati planina najvećih u povijesti", napisao je Jones na svom Twitteru, pri čemu aludira na Mount Rushmore, svjetski poznatu atrakciju na kojoj su u planini uklesane skulpture četiri američka predsjednika. 

Miočić, Jones i Silva su najbolji borci u povijesti tri najteže UFC kategorije.

Miočić je najuspješniji teškaš u povijesti s četiri obrane naslova. Jones je svoj naslov u poluteškoj kategoriji branio čak deset puta. U karijeri ima tek jedan poraz, ali on je stigao nakon krive sudačke odluke i diskvalifikacije. Anderson Silva bio je prvak u srednjoj kategoriji sedam godina unutar kojih je ostvario petnaest pobjeda u nizu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.