NBA

Jokić nije mogao sam: McCollum uništio Denver za finale Zapada

Foto: Gulliver / Getty Images

PORTLAND je u odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige pobijedio kod Denvera 100:96 i tako izborio finale s Golden Stateom. 

Trail Blazersima je to prvo konferencijsko finale nakon 19 godina. 

Nikola Jokić otvorio je meč s dvije trice i vodio Nuggetse u prvom poluvremenu do prednosti koja je iznosila čak 17 koševa, ali najbolji igrač Nuggetsa nije mogao sam. Jokić je postigao 29 koševa (šut iz igre 11/26, trice 2/6), imao 13 skokova, četiri blokade i dvije asistencije, ali nitko ga od suigrača nije dostojno pratio. Jamal Murray imao je 17 koševa, šest skokova i pet asistencija, ali i šut 4/18 i sva četiri promašena pokušaja za tricu. 

Trail Blazerse je prvo u život, a zatim i do velike pobjede, vodio fenomenalni CJ McCollum. Postigao je 37 koševa (17/29 šut iz igre), a dodao je i devet skokova. 

Sjajnog suradnika imao je u Enesu Kanteru koji je postigao 12 koševa, imao 13 skokova te odigrao nekoliko ključnih obrana na Jokiću. Važno je napomenuti da je njegov učinak tim vrijedniji jer je igrao u tijeku posta zbog Ramazana i tijekom 39 minuta i 38 sekundi na parketu nije popio ni kapi vode.

Damian Lillard došao je nadomak triple-doublea. Postigao je 13 koševa, imao 10 skokova, osam asistencija te tri ukradene lopte. Zvuči jako dobro, ali po cijenu užasnog šuta iz igre 3/17. Međutim, u posljednjoj četvrtini pogodio je dvije ključne trice.

Najzanimljivije trenutke susreta pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.