Jeličić: Dinamo je toliko loš da mu ni sudac nije mogao pomoći

Foto: Hina

JOŠKO JELIČIĆ i ovog je ponedjeljka zajedno s Mateom Beusanom analizirao posljednje prvenstveno kolo Prve HNL, a najviše posla imali su s utakmicom Slaven Belupa i Rijeke gdje je svoju privatnu utakmicu igrao glavni sudac Andrej Burilo.

Burilu se najviše zamjeraju neobični kriteriji tijekom susreta u kojem je Rijeka imala čak 28 prekršaja, a Slaven Belupo samo 4.

"Nikada nigdje nisam vidio utakmicu u kojoj je tolika razlika u broju prekršaja", rekao je Jeličić, a Mateo "Oko sokolovo" Beusan prokomentirao je Burilove kontroverzne odluke zbog kojih je travnjak napustio okružen zaštitarima uz brojne uvrede i prijetnje s tribina.

Burilo nije dosudio penal nakon igranja rukom Rijekinog braniča Mitrovića u svom kaznenom prostoru, no prema ocjeni iskusnog suca bila je to dobra odluka.

No, Belupo je oštećen u drugoj spornoj situaciji kada je Burilo poništio pogodak Koprivničana zbog navodnog zaleđa, no usporena snimka otkriva da je gol trebao biti priznat, iako se radilo o centimetrima. "Nema zaleđa", potvrdio je Beusan.

Burilo je uništio utakmicu svojim suđenjem, a nakon posljednjeg zvižduka još je isključio i Rijekinog Franka Andrijaševića zbog uvredljivih riječi koje je rekao svom suigraču. Navodno mu je rekao da se ne rukuje sa "smradom", što je Burilo čuo i pokazao mu crveni karton nakon završene utakmice. Osim toga isključio je i dvojicu s Rijekine klupe zbog ranijih prigovora. Ipak, Beusan tvrdi da je Burilo u toj situaciji bio u pravu.

"Sudac ima pravo isključiti igrača nakon završene utakmice, a ako su one izjave Andrijaševića iz novina istinite, onda je razlog isključenja opravdan", rekao je Beusan.

Belupo i Istra oštećeni

Kratko su se osvrnuli i na utakmicu Dinama i Istre odigrane u petak, u kojoj su gosti iz Pule izvukli 1:1 na Maksimiru nakon dva jedanaesterca. "Modri" su poveli nakon što je u šesnaestercu Istre Mario Šitum pao u duelu s protivničkim igračem, a sudac Željko Frković pokazao na bijelu točku.

"To nije bio penal. Frković je ovdje pogriješio. Igrač Dinama pao je nakon što je pucao", rekao je Beusan.

I Frkovićev kriterij bio je vrlo sporan jer je strože sudio prekršaje u korist prvaka nego one igrača Istre.

"Dinamo kao momčad izgleda jako loše, a posljedica su rezultati u prvenstvu i u Europi. Frković je pokušavao pomoći Dinamu, ali je Dinamo bio toliko loš da mu nije mogao pomoći", rekao je Joško Jeličić.

U nastavku susreta Istra je ipak stigla do pogotka kojim su izborili prvi remi kod Dinama nakon 11 godina. Na tome mogu zahvaliti Gordonu Schildenfeldu koji je dva metra ispred gola Dinama rukom zaustavio jedan opasan udarac Istre. Frković mu je pokazao žuti karton i penal za goste, no neki misle da je Šifo trebao biti i isključen.

"Ruka Šife nije bila za isključenje jer to nije bila obećavajuća, stopostotna prilika. Žuti karton je bila primjerena kazna", zaključio je Beusan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.