REAL MADRID

Jedina pozitivna stvar u Realu je "Barcelonina najveća pogreška"

Foto: EPA-EFE

U REAL MADRIDU niz stvari trenutačno nije na optimalnoj razini i Zinedine Zidane zasigurno ne spava mirno uoči početka sezone sredinom kolovoza.

Ako ništa, Real je uspio dobiti Fenerbahče u utakmici za treće mjesto Audi kupa u Münchenu pa bi to trebala biti neka prekretnica kod madridskog diva.

Tako je to opisao sam Francuz koji je zazivao tu prvu pobjedu na pripremama poslije sedam komada od Atletica te poraza od Tottenhama.

Jedina pozitivna stvar Realovih priprema

More briga je pred njim, Realovi navijači su u brigama, no kad im se spomene japanski ofenzivac Takefusa Kubo, tada se oraspolože.

Riječ je o tek punoljetnom momku koji je u mlađim kategorijama bio dio La Masije, no Barcelona je zbog krivih poteza izgubila pravo na njega.

Marca piše da su svi uzbuđeni zbog "japanskog Messija" kojem je tek 18 godina. Zbog njega su japanski novinari kampirali ispred Valdebebasa i lokacija na kojima bi Real igrao i trenirao, a on je svojim nogometom kupio i Zidanea i navijače.

Toliko se pokazao na pripremama u srpnju da je oduševio i predsjednika Florentina Pereza. Vic u igri, ideja i brzina djeluju uzbudljivo, no mjesta za mladića neće biti u prvoj Realovoj momčadi ove sezone.

Pravila u La Ligi nalažu da u rosteru od 25 igrača klubovi smiju imati samo trojicu stranaca (koji nemaju EU papire), a zasad su to Brazilci Eder Militao i Vinicius Junior te Urugvajac Federico Valverde.

Gdje će igrati sljedeće sezone?

Kubo će igrati za drugu momčad Reala koju vodi Raul Gonzales osim ako ga ne puste na posudbu.

Smatra se kako je spreman igrati prvoligaški nogomet pa ga na posudbu želi dovesti Ronaldov Valladolid. Navodno Real ima još pet takvih ponuda za njega, doznaje Marca.

Kubo već ima četiri nastupa za Japan, a do dolaska u Real igrao je za FC Tokyo i Yokohamu F. Marinos. Kao kadet bio je i član Barcelone.

Kubo je bio igrač Barcelone, a katalonski velikan zbog njega je 2014. dobio zabranu transfera jer je njegovo dovođenje s 14 godina bilo nelegalno.

Japanac je iz Barcelone otišao 2016. godine, a navodno su ga Katalonci željeli vratiti, no Kubo je ipak više želio u Real.

"On je najveća pogreška Barcelona u zadnjih nekoliko godina", ustvrdio je katalonski AS prije nekoliko tjedana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.