Jedan od najboljih igrača Zadra pao na doping testu

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

JEDAN od najboljih igrača KK Zadar, William Magarity, pao je na doping testu.

Prema riječima sportskog direktora kluba Željka Žilaveca, Magarity je pao zbog neprijavljenog lijeka koji uzima zbog astme. 

"Dobili smo obavijest o suspenziji Williama Magarityja. Radi se o tome da je kao astmatičar uzimao određene lijekove koje treba prijavljivati. Koristio je lijek koji je do dolaska u Zadar uredno prijavljivao i imao dozvolu za korištenje, međutim dolaskom ovdje to nije napravio i jednom je prilikom uzeo lijek. Na kontroli koja je uslijedila analiza je pokazala pozitivan rezultat što je dovelo do osnovane sumnje za uzimanje nečega što nije prijavljeno te je zaradio suspenziju", rekao je Žilavec na press konferenciji. 

U tijeku je disciplinski postupak, a dok se ne okonča, švedski igrač ne smije igrati ni trenirati u Zadru. Spominje se minimalna suspenzija od tri mjeseca, ali moguće je da kazna bude blaža ako se uzmu u obzir olakotne okolnosti o kojima je govorio Žilavec.

Magarity ove sezone u dresu Zadra u ABA ligi prosječno ubacuje 10,2 poena uz 5 skokova, dok u hrvatskoj ligi bilježi 14,6 poena i 6,6 skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.