SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Jedan igrač me je posebno oduševio, dugo nisam vidio nešto slično njemu

HRVATSKA je na otvaranju drugog kruga SP-a u Egiptu pobijedila Bahrein 28:18 i napravila je važan korak k plasmanu u četvrtfinale. U subotu će Hrvatska igrati ključnu utakmicu za odlazak među osam najboljih protiv Argentine, a u ponedjeljak igrače Line Červara čeka i klasik protiv svjetskih prvaka Danaca.

Pobjedu protiv Bahreina i šanse Hrvatske u idućim susretima za Index je komentirao Patrik Ćavar, za mnoge najbolje lijevo krilo u povijesti rukometa. 

Uskoro ćemo objaviti i Ćavarovu udarnu postavu koju je slagao po istoj anketi kao deseci čitatelja Indexa ali i njegovi bivši suigrači, poput Šole, Matoševića i Jovića, koji su o Paki ispričali nepoznate i legendarne zgode u Index Studiju, a on im je naravno, odgovorio. Uskoro na Index sportu idemo dalje sa serijalom udarne sedmorke ikad.

Odlična utakmica Hrvatske. Bila je ovo naša daleko najbolja partija na SP-u i pokazatelj je kako moramo igrati svaku utakmicu. Svatko tko misli da je Bahrein naivna ekipa, taj se vara. Možda su izgledali loše, ali samo zato što smo mi igrali odlično. Obrana je bila ključ svega, a u rukometu ona je najvažniji segment. Iz obrane sve proizlazi, a naša je danas u većini susreta djelovala perfektno. Sveli smo ih na samo 18 golova, a da nije bilo malog opuštanja, vjerojatno ne bi prešli ni 15. 

Bravo za Lina što je odmorio najvažnije igrače i svima ostalima dao šansu 

Lino je dobro odlučio što je dao priliku svim igračima. Šarac, Jaganjac, Mandić, svi oni koji su do sada nešto manje igrali, dobili su priliku i odlično su je iskoristili. Presretan sam što se Karačić vratio, a sjajan potez Červara bio je da ga ne forsira, nego da ga dozira. Čeka nas vjerujem još puno utakmica na ovom turniru i trebat će nam zdrav i spreman Karačić.

Možda brzam u prognozi, ali istu stvar mora napraviti i protiv Argentine

Na ovaj način treba igrati i protiv Argentine. Što više rotirati i odmarati ključne igrače. Možda brzam u prognozi, ali ako Hrvatska protiv Argentine bude igrala kao danas, Južnoamerikanci nemaju šanse. Imaju nekoliko dobrih igrača, nisu nimalo neozbiljna ekipa, strašno su napredovali u zadnjih nekoliko godina, ali kad smo mi u pravom izdanju, onda su to dva različita rukometna svijeta. 

Martinović me oduševio, onaj pas za Horvata dokaz je koliko razumije rukomet

Posebno me oduševio mali Martinović. U Egiptu se isprofilirao u prvog desnog vanjskog. Iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i sigurnije. Pun je samopouzdanja, ne boji se šutirati, a realizacija mu je sjajna. Međutim, dečko je kompletan igrač, a to dugo nisam vidio kod nekog beka šutera. Protiv Bahreina je imao nekoliko fantastičnih dodavanja, a posebno me impresionirao onaj dijagonalni pas za Zlaju Horvata. Po tom se potezu vidi koliko dečko razumije rukomet. Većina vanjskih ima samo šut, Martinović ima sve. Naravno, ima dosta stvari na kojima mora raditi. Vidim da mu mnogi spočitavaju slabiju igru u obrani. Ne znam koliko igra obranu u klubu, forsira li ga trener da igra u oba pravca ili ga gura samo u napad. Jasno da mora popraviti igru u obrani, ali ni to nije nužno. Predobar je u napadu, a Hrvatska je oduvijek imala specijaliste u defenzivi, tako da mu to ne mora biti prevelik hendikep. Mišljenja sam da se više treba fokusirati na igru u napadu, koja mu je forte. Treba znati kad mora stati na loptu i usporiti tempo. Mora naučiti imati više strpljenja. Kad to usvoji, bit će svjetska klasa.

Vrhunska obrana i top vratari su recept za medalju 

Opet ću spomenuti obranu protiv Bahreina. Oduševljen sam. Kad igramo ovakvu obranu, onda nema reprezentacije na svijetu koja je protiv nas favorit. Odlična obrana daje puno lakih golova, a to je recept s kojim smo kroz povijest osvajali silne medalje. Međutim, i golmani moraju biti na razini. Budu li Šego i Pešić imali kombinirano 15-16 obrana, a zadnji red odigrao kao protiv Bahreina, vidim nas jako visoko, a svi znamo što znači kad je Hrvatska visoko.

Argentinu se neće ništa pitati, sve ovisi o nama 

Argentina je solidna ekipa, ali njih se ništa neće pitati u toj utakmici. Sve ovisi o nama. Jedino sami sebe možemo pobijediti. Prije te utakmice nužna nam je vrhunska psihološka priprema, da momci shvate da utakmicu moraju otvoriti maksimalno i da tako anuliramo svaku mogućnost iznenađenja. Ne trebaju nam dodatne komplikacije i da se vadimo protiv Danaca. Odigraju li kao protiv Bahreina, uđu li u susret agresivno i moćno, to će biti dovoljno.  

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.