Jarni je morao otići. Igrači koje je do jučer vodio osvojili turnir

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija do 17 godina, koju je još početkom ovog tjedna vodio proslavljeni reprezentativac Robert Jarni, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom turniru u Poreču. U susretu posljednjeg, trećeg kola mladi hrvatski igrači su remizirali 0:0 protiv vršnjaka iz Bugarske te su zadržali prvo mjesto na ljestvici sa sedam bodova. Druga je Turska s četiri, Bugarska treća s tri, dok je posljednje mjesto zauzela Grčka s jednim bodom.

Dok je još Jarni bio izbornik, Hrvatska U-17 je pobijedila vršnjake iz Grčke 1:0, a potom i Tursku 4:2. Najbolji hrvatski strijelac na turniru bio je Mislav Ćutuk s dva pogotka. Jarni je tijekom ovog tjedna morao napustiti izborničku dužnost odlukom Hrvatskog nogometnog saveza nakon neprimjerenih izjava u javnosti povodom utakmice Betis - Dinamo.

Dobio otkaz zbog "neprimjerenih" riječi

Podsjetimo, Jarniju je otkaz uručen nakon što je na pitanje za koga će navijati u susretu između kluba za koji je nekoć igrao i hrvatskog prvaka odgovorio: "Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu."

HNS mu je otkazao suradnju uz riječi: "HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.