Izbacio Čilića i postao senzacija Wimbledona: Hrvatskog tenisača pamtit će cijeli život

Foto: EPA

GUIDO PELLA priredio je najveću senzaciju ovogodišnjeg Wimbledona pobijedivši Marina Čilića u 2. kolu turnira s 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3), 7:5.

Pella, 82. tenisač svijeta, jučer je protiv Čilića gubio 2-0 u setovima, ali se nakon prekida zbog kiše vratio senzacionalnim preokretom. Ovo mu je najveća pobjeda karijere, a prvi put u karijeri je izborio treće kolo grand slam turnira.

"Kiša mi je puno pomogla", rekao je 28-godišnji Argentinac koji dosad u dva navrata nije upisao nijednu pobjedu na Wimbledonu.

"Jučer je Čilić igrao tako dobro, ništa mu nisam mogao. Danas sam počeo igrati agresivnije i boriti se za svaku loptu, zato sam pobijedio. Trava mi nije najdraža podloga, ali počeo sam osjećati više samopouzdanja i servirati puno bolje", rekao je Pella nakon meča.

"Čekao sam na ovakav meč godinama. No, nisam mislio da će se dogoditi u Wimbledonu i to protiv Čilića. To je za mene najveće iznenađenje. Treći put sam u glavnom ždrijebu i do ove godine ovdje nisam dobio nijedan meč. To me iznenadilo. No, došao sam spreman za ovaj turnir, a ova pobjeda mi je nagrada", zaključio je Pella koji je, nakon Rogera Federera, Jacka Socka i sunarodnjaka Juana Martina del Potra, postao četvrti tenisač protiv kojeg Marin Čilić nije uspio doći do pobjede nakon vodstva 2-0 u setovima.

U sljedećem kolu ga čeka 103. tenisač svijeta Mackenzie McDonald, koji je također prvi put dogurao ovako daleko na grand slam turniru.

"Sutra me čeka drugačiji meč, obojica ćemo biti pod pritiskom, bit će napeto, pokušat ću se smiriti i pobijediti", dodao je Pella.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.