EUROPSKE LIGE

Iz Hajduka je pobjegao zbog batina, a sad s bivšim dinamovcem čini ubojit duo

Foto: hajduk.hr

PRIJE tjedan dana smo pisali o sjajnoj formi Armina Hodžića u mađarskom prvoligašu MOL Vidiju. Tada je bio prvi strijelac lige sa šest pogodaka, a sada je već konto pogodaka podebljao na sedam.

Hodžić je iz Dinama otišao u MOL Vidi za rekordnu odštetu od 2,4 milijuna eura i tamo postao jedan od ključnih igrača. Riječ je o klubu čiji je veliki navijač, ali i financijer, mađarski premijer Viktor Orban, a Hodžić nije jedini čovjek s HNL pedigreom koji u sjajnoj formi igra u Fehervaru.

Ubojiti duo

Bivši napadač Dinama dio je ubojitog dua koji čini s Markom Futacsem, bivšim nogometašem Hajduka koji se sada nalazi na šest zabijenih pogodaka te je treći strijelac prvenstva iza Georghea Grozhava. Stasiti Mađar u Splitu je proveo dvije godine, a već je u prvoj bio najbolji strijelac lige. 

Činilo se da se da će Futacs postati centralna figura Hajduka, čovjek oko kojeg će se u godinama koje dolaze graditi igra, ali onda je došlo do incidenta s Hajdukovim navijačima koji mu je presudio u Splitu.

Potjerali ga navijači

Hajdukovi navijači bili su nezadovoljni rezultatima koje je klub postizao pa je jedan od njih nezadovoljstvo iskazao tako što je Futacsa udario nogom u glavu. Nakon toga je bilo jasno da Mađar jedino može napustiti Split. 

Futacs je otišao u Mađarsku u ljeto 2018. godine nakon što je dobio raskid ugovora od Hajduka, ali prva sezona u Mađarskoj za njega, baš kao ni za Hodžića, nije bila za pamćenje. Zabio je samo četiri pogotka, ali je zato proigrao u drugoj u kojoj se već sada nalazi na šest zabijenih golova. 

Kombinirano Hodžić i Futacs imaju 11 zabijenih pogodaka i tri asistencije, što je sjajan učinak s obzirom na to da je sezona i dalje u ranoj fazi. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.