TRANSFERI

Ivo Pinto se oprostio od Norwicha. Vraća se u Dinamo? "Bilo je nezaboravno"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

IVO PINTO napušta Norwich i dolazi u Dinamo na ljeto.

Novopečeni premierligaš na svojim službenim stranicama objavio je rastanak s 29-godišnjim Portugalcem, a jedan britanski portal piše da se Pinto vraća odakle je i stigao - u Dinamo.

Trener Modrih Nenad Bjelica tako od obrane počinje slagati momčad za nadolazeću sezonu u Ligi prvaka.

"Nezaboravno iskustvo"

"Bilo je to nevjerojatno iskustvo i jako sam zahvalan na svemu. Igranje u Premiershipu za ovaj klub bilo je sjajno, također igrati i u Championshipu bilo je nevjerojatno. Drago mi je i što se klub konačno vraća tamo gdje i pripada", rekao je Pinto u oproštaju od žutog dresa pa dodao:

"Moja kćer je rođena ovdje pa sam imao nevjerojatno iskustvo i još mnogo, mnogo uspomena će me vezati za Norwich. Ljubav i podrška koju sam primio bile su fantastične, tako da će mi sigurno nedostajati ovaj klub."

"Bio je tu kad je Norwichu bilo najteže"

Od portugalskog beka oprostio se i trener Kanarinaca Daniel Farke.

"Ivo je kvalitetan igrač i u Norwichu je bio u najtežim trenucima za klub. Bio je i moj kapetan prošle sezone i uvijek je imao izvanredan stav, uvijek je bio ponosan što nosi žuti dres."

"Zauvijek ću biti zahvalan Ivi za ono što je učinio za nas i od srca mu želim sve najbolje u budućnosti", dodao je Farke.

Pinto će svoju posljednju utakmicu na Carrow Roadu odigrati večeras u društvu klupskih legendi Wesleyja Hoolahana i Russella Martina.

Najisplativiji stranac u povijesti Dinama

Portugalski branič već je nosio dres Dinama između 2013. i 2016. godine i u tom periodu sakupio 112 nastupa za Modre. Nakon 16 asistencija, tri osvojena prvenstva i Kup prodan je za 3,7 milijuna tadašnjem premierligašu Norwichu što ga i danas čini najisplativijim strancem u povijesti Dinama.

Naime, Pinto je u Zagreb stigao za milijun eura iz rumunjskog Cluja, pa je klub s Maksimira zaradio čistih 2,7 milijuna eura na njegovoj prodaji.

Prošle sezone Pinto je bio kapetan Kanarinaca u čak 33 navrata, ali ove sezone mu je mjesto u početnom sastavu uzeo mladi engleski reprezentativac do 19 godina, Max Aarons. Tako je portugalski branič u tekućoj sezoni sakupio tek tri prvenstvena nastupa. Ukupno je u žutom dresu Kanarinaca Pinto odradio 95 utakmica, od toga 10 u Premiershipu.

Modrima je ponuđen i lijevi bek iz Portugala, a o tome više čitajte OVDJE.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.