AUSTRALIAN OPEN

Ivan Dodig objasnio zašto je osvojio Melbourne u paru sa Slovakom

Foto: Guliver / AP

IVAN DODIG osvojio je Australian Open pobijedivši u paru s Filipom Polašekom branitelje naslova Rajeeva Rama i Joea Salisburyja 6:3, 6:4 za 88 minuta igre.

Hrvatskom je asu to već peti Grand Slam naslov, kojim je postao hrvatski rekorder, ali prvi u paru sa Slovakom Polašekom.

"Otkad smo počeli igrati prije godinu i pol dana, uživamo i igramo stvarno dobar tenis. Odlično se zabavljamo i nadam se da će tako biti i nadalje", rekao je 36-godišnji Dodig nakon velike pobjede i emotivne proslave.

Petim Grand Slam naslovom Dodig se odvojio od Mate Pavića kao najuspješniji Hrvat na četiri velika turnira. Ovo mu je drugi naslov u muškim parovima, nakon što je 2015. osvojio Roland Garros s Brazilcem Melom, a ima i tri titule u mješovitim parovima s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je 2018. uzeo Roland Garros, a 2019. Roland Garros i Wimbledon.

Polašek je pet godina bio u mirovini. S Dodigom je osvojio prvi Grand Slam

Polašeku je ovo prva titula na šestom Grand Slamu koji je igrao s Dodigom. On se 2018. vratio tenisu nakon petogodišnje mirovine zbog ozljede, a 2019. se udružio s Dodigom te su već u prvom zajedničkom Grand Slam nastupu stigli do polufinala Wimbledona.

"Obično sam ja taj koji oscilira, a Ivan igra konstantno i pomaže mi u trenucima kad ne udaram dobro. Ali danas sam je odlično od početka krenuo s reternima i nastojao tako dobro vraćati koliko je god moguće", rekao je 35-godišnji Slovak.

On je zaista danas bio ključ pobjede, što je potvrdio i poraženi Ram.

"Od početka do kraja Polašek je igrao jako dobro. Pokušali smo različite stvari, ponosan sam kako smo se borili, ali bili su ipak malo prejaki za nas", rekao je Amerikanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.