Istječu posudbe trojici Hajdukovih igrača. Treba li ih klub zadržati?

Foto: Omar Arnau/Igor Kralj/PIXSELL

REMIJEM u gostima kod Gorice Hajduk je gotovo osigurao drugo mjesto u prvenstvu na kraju sezone. Finale Kupa protiv Šibenika bit će za momčad Ivana Leke utakmica sezone, a nakon toga slijedi rekonstrukcija momčadi za sljedeću godinu. Splićani bi mogli imati problema u obrani jer istječu posudbe Toniju Borevkoviću i Chidozieju Awaziemu.

Istječe posudba i Agustinu Anellu, koji se u Hajduku nije baš naigrao. Zajedničko ovoj trojici igrača je da su stigli na posudbe, a Hajduk ima pravo odabrati hoće li otkupiti njihove ugovore na kraju sezone. Sportski direktor Nikoličius tako uskoro mora odlučiti što će s njima.

Awaziem - strijelac i kikser

Nigerijski stoper Awaziem odigrao je ove sezone 26 utakmica za Hajduk. Stigao je u kolovozu na posudbu iz portugalske Boaviste i najavljen je kao veliko pojačanje, najviše zbog vrijednosti na Transfermarktu koja je trenutno pet milijuna eura.

Awaziem se pokazao kao iznimno dobar strijelac za stopersku poziciju, zabio je četiri gola u prvenstvu, od kojih su tri bila za pobjedu. Hajdukovim navijačima donio je veselje, ali i frustracije jer je nekoliko puta nepotrebno kiksao i poklonio golove protivnicima. Navodno Hajduk može otkupiti njegov ugovor za dva milijuna eura.

Borevković na meti kritika

Toni Borevković, 25-godišnji stoper, stigao je prošlog ljeta na posudbu iz Vitorije Guimaraes. S Awaziemom je trebao tvoriti standardan stoperski par. No ove sezone odigrao je tek 13 utakmica - 11 u prvenstvu i dvije u Kupu - najviše zbog problema s ozljedama.

U posljednje je vrijeme Borevković na meti Hajdukovih navijača na društvenim mrežama, a sve je krenulo od velike pogreške protiv Istre, kad je krivo predao loptu pa dobio crveni karton zbog prekršaja kojim je pokušao ispraviti svoju pogrešku. Hajduk može otkupiti njegov ugovor za milijun eura.

Anello se nije nametnuo

Agustin Anello 21-godišnji je krilni napadač koji je stigao u Hajduk prošle zime na posudbu iz belgijskog Lommela. Nije se nametnuo kao član prvog sastava, Leko ga je koristio na lijevoj strani u formaciji 3-5-2, no to nije ispalo dobro za igrača koji ima dvojno, američko-talijansko, državljanstvo. Anello ima devet nastupa za Hajduk, u kojima je tek jednom asistirao. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.