Ispao pobjednik US Opena iz 2021., ovo su parovi polufinala

Foto: EPA

JANNIK SINNER posljednji je polufinalist US Opena. Mjesto među posljednja četiri u turniru u New Yorku izborio je pobjedom 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 protiv Danila Medvedeva, pobjednika izdanja ovog turnira iz 2021. godine. Vodećem tenisaču ATP ljestvice bilo je potrebno 2 sata i 39 minuta da svlada nekoć najboljeg, a danas petog igrača u svjetskom poretku.

Bio je ovo 13. ogled Sinnera i Medvedeva. Talijan je pobjedom smanjio na 6:7 u odnosu na ruskog tenisača, koji je prednost stekao pobjedama u njihovih prvih šest sučeljavanja. Uslijedilo je pet Sinnerovih pobjeda, a ta serija prekinuta je u četvrtfinalu Wimbledona ove godine. Sinner je ove godine na omjeru od 53 pobjede i pet poraza.

Sinner protiv Drapera

Meč Sinnera, osvajača ovogodišnjeg izdanja Australian Opena, i Medvedeva bio je posljednji meč za polufinala te su nakon njega poznati parovi koji će u borbu za finale. Sinner će igrati protiv Britanca Jacka Drapera, 25. nositelja turnira, kojem je ovo najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

U drugom polufinalu igrat će dva domaća predstavnika, 12. nositelj Taylor Fritz i 20. nositelj Frances Tiafoe. Kao i Draperu, polufinala US Opena najbolji su im rezultati na turnirima najjače kategorije.

Dodajmo da je i natjecanje tenisačica stiglo do polufinala i da u njemu neće biti vodeće s WTA liste. Igu Swiatek, peterostruku osvajačicu Grand Slam naslova i pobjednicu US Opena iz 2022., u četvrtfinalu je svladala šesta nositeljica Jessica Pegula sa 6:2, 6:4. Pegula nikad nije igrala polufinale na Grand Slamovima. Dosad je šest puta bila u četvrtfinalu i u svih šest mečeva bila poražena.

Polufinalni parovi US Opena:

Tenisači:

Sinner (1. nositelj) - Draper (25)
Fritz (12) - Tiafoe (20)

Tenisačice:

Pegula (6) - Muchova
Sabaljenka (2) - Navarro (13) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.