Inter za 25 milijuna doveo jedinog Talijana kojem leži Hrvatska

Foto: Guliver Image/Getty Images

"ITALIJA LEŽI HRVATSKOJ", jedna je od najglupljih frazetina nogometnih novinara, koja je njihovim ponavljanjem postala "istina". Ali, ova zvijezda talijanskog nogometa dokazuje da je barem kod njega siuacija obrnuta.

Jer Antonio Candreva (29), sjajno desno krilo donedavno Lazija, a od danas Intera, u kvalifikacijama za Euro 2016 u dvije utakmice Italije i Hrvatske (obje su završile 1:1) postigao je oba gola Azzura protiv Kockastih i to spektakularno; prvo je u jesen 2014. iz daljine probio Subašića na Meazzi, a sedam mjeseci kasnije na praznom Poljudu poentirao je iz penala panenkom.

Sada će te uspomene moći evocirati s novim suigračima Perišićem i Brozovićem, jer kako javlja talijanski transfer-guru Luca Di Marzio, za 22 milijuna eura fiksne odštete i 3 milijuna eventualnih bonusa, Rim je nakon četiri godine zamijenio Milanom.

Candreva je u 238 nastupa u Serie A postigao 48 golova dok je 44 namjestio. Za Italiju je igrao na 40 utakmica, a uz dva spomenuta gola Hrvatskoj, do sada je za reprezentaciju postigao još toliko.
Polivalentini Candreva definicija je "all-round" igrača i dokazano uspješno pokriva gotovo sve pozicije osim golmanske, ali je ipak primarno desno krilo. Brojne su njegov vrline; igra s obje noge, brzina, snaga, moć ponavljanja, odličan šut iz daljine te preciznost iz slobodnjaka i penala, kao i pravovremeni pas i precizan centaršut.
 
Inter je dobio nesumnjivo veliko pojačanje, a njegovi navijači sigurno ne mogu dočekati da na djelu vide dvije velike krilne napasti; Candrevu na desnoj i Perišića na lijevoj strani. 
 
Sigurno je da u novoj sezoni nikako neće biti lako bekovima Interovih protivnika.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.