Inter Miami Messiju dovodi trenera s kojim je već dva puta surađivao

Foto: EPA-EFE

INTER MIAMI, klub u vlasništvu Davida Beckhama, uspio je dovesti Lea Messija, po mnogima najboljeg nogometaša svih vremena, nakon isteka ugovora s PSG-om. Messi je odbio financijski bolju ponudu iz Saudijske Arabije i, kako sam kaže, donio odluku prvenstveno zbog obitelji.

Amerikanci sada biraju i novoga trenera, pošto je prije dolaska Messija otkaz dobio bivši Beckhamov suigrač iz Manchester Uniteda Phil Neville. Kako piše TYC Sports, najizglednije je da će Messija trenirati sunarodnjak s kojim je već surađivao, Gerardo Martino (60).

Vodio Barcelonu, pa Argentinu

Podsjetimo, Argentinac poznat po nadimku Tata, preuzeo je Barcelonu 2013. godine, nakon što se nekadašnji pomoćnik Pepa Guardiole Tito Vilanova smrtno razbolio. Na klupi Katalonaca ostao je tek jednu sezonu i osvojio je samo Superkup.

Odmah nakon toga preuzeo je reprezentaciju Argentine koju je napustio nakon poraza od Čilea u finalu Copa Americe 2016. godine, kada je Messi bio na rubu trajnog napuštanja reprezentacije. Nakon tog angažmana vodio je Atlantu United s kojom je postao prvak MLS-a i Meksiko s kojim je osvojio Gold kup. Uskoro bi trebao dobiti američku vizu i preuzeti Inter.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.