Inoha: Vjerujem da možemo proći Stoke City

NA POLJUDU je jutros pred novinare izašao branič Masahiko Inoha, ovosezonsko pojačanje Hajduka i prvi Japanac u povijesti splitskog kluba. Inoha nije bio previše raspoložen, a govorio je preko svog prijatelja i bivšeg suigrača Kente koji je s japanskog prevodio na engleski jezik.

"Vrlo sam zadovoljan prvim danima u Hajduku i moram priznati da su me svi, od suigrača do Uprave kluba, sjajno primili. Dobro se osjećam i sretan sam što sam ovdje", rekao je Inoha.

"Odlično sam se uklopio u novu momčad"

Kvalitetu Kashima Antlersa i Hajduka još ne može usporediti, ali ističe kako Balakov i njegov bivši trener vrlo slično pristupaju treninzima, tako da mu se nije bilo teško prilagoditi.

"Tek sam tu kratko i zaista nije u redu komentirati i uspoređivati kvalitetu i snagu momčadi za koju sam igrao i ovu. Što se tiče trenera, moj bivši trener i Balakov imaju sličnu trenersku filozofiju i na treninzima se radi vrlo slično, tako da mi se nije bio nikakav problem prilagoditi na novu sredinu i nove zahtjeve", napomenuo je Japanac.

"Za Hrvatsku i Hajduk znam od vremena kada je tu igrao Kazuyoshi Miura"

Kao i svaki igrač koji dođe iz daleke Azije, Inoha se želi dokazati u Europi i osvojiti pokoji trofej.

"Puno japanskih igrača posljednjih je godina došlo u Europu i veliki broj njih je uspio. Naravno da mi oni daju poticaj da i ja jednog dana krenem njihovim putem. Tek sam na početku, ali tu sam da napredujem i osvajam trofeje, zbog toga sam i došao ovdje", rekao je popularni Ino.


O Hrvatskoj i Hajduku znao je tek ponešto i to zbog Kazuyoshija Miure, slavnog Japanca koji je igrao u dresu Dinama.

"Još od vremena Miure znam za Hrvatsku i ovdašnju nogometnu ligu. Znao sam da se radi kvalitetnom i teškom natjecanju te da je Hajduk veliki klub s bogatom tradicijom", rekao je Masahiko Inoha.

"Možemo preko Stokea"

Na koncu je prokomentirao ždrijeb Europa lige, gdje će Hajduk snage odmjeriti s engleski premierligašem Stoke Cityjem.

"Radi se o velikom klubu i kvalitetnoj momčadi, ali vjerujem kako ih možemo proći", za kraj će Inoha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.