Inoha napušta Hajduk: "Tražimo sastanak s Malešom"

MASAHIKO INOHA napušta Hajduk, samo se još ne zna kako će završiti pravna bitka između Japanca i uprave na Poljudu.

Japanac je odlučio dignuti sidro nakon što mu je u Hajduku ostao kratak za tri plaće pa se nije pojavio na posljednja tri treninga i utakmici. Inohi, koji dolazi iz bogatog i sređenog Japana, nezamislivo je da se može kasniti s primanjima, no u Hajduku je to uobičajen ritam isplata. Uostalom, Maleš je prije nekoliko mjeseci morao uzeti kredit kako bi imali za plaće.

U Hajduku nemaju ideju gdje je Japanac, ali su zato odgovorili na njegov bojkot. Za tri nepojavljivanja u klupskim akcijama kažnjen je s 50 tisuća eura, a nastavili s nedolascima račun će samo rasti. Za to vrijeme Inoha je bio u Zagrebu, s odvjetnikom Yamazakijem se obratio za pomoć Hrvatskoj udruzi Nogometni sindikat i tajniku Mariju Juriću.

"Razgovarali smo i složili se da je važno obaviti još jedan razgovor s predsjednikom Hrvojem Malešom nakon čega ćemo dati izjave o svemu", rekao nam je Jurić, a na pitanje jesu li mu se žalili neki drugi igrači Hajduka je rekao: "Sutra ćemo ići sa službenom izjavom u kojoj ćemo se dotaknuti i nekih drugih hajdukovaca".

Inoha tako napušta Hajduk, a jedino je pitanje pod kojim uvjetima i tko će na kraju biti u gubitku. Ostaje nejasno zašto se 26-godišnji branič nije bolje informirao kad je ljetos dolazio u klub. Pa nisu Hajdukovi problemi s neredovitim isplatama plaća od jučer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.