Brazilski nogometaš prvi izvučen živ, tražio da mu čuvaju vjenčani prsten

Screenshot (Twitter)

ZRAKOPLOV s 81 osobom srušio se u Kolumbiji, a u njemu je bila i brazilska prvoligaška momčad Chapecoensea. Prema informacijama koje je potvrdila kolumbijska policija i prenio AP, šest je preživjelih osoba, a među njima tri nogometaša. 75 osoba je poginulo, a jedna od njih preminula je nakon što je prevežena u bolnicu. Izvještaji s terena govorili su da se izvukao i maser momčadi, no ta informacija pokazala se netočnom. 
 

Ekipa Chapecoensea sutra je trebala igrati finale Copa Sudamericana protiv medelinskog Atletico Nationala, ali ono je odgođeno čim se saznalo za nesreću. U avionu su bila 22 nogometaša brazilske momčadi, javljaju agencije, a kolumbijski radio Caracol među putnicima navodi i osam dužnosnika, tri gosta kluba te čak 21 novinara. 

 
"Ima dosta preživjelih", tvrde vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto nesreće kod Medellina, a u bolnicu je prvi dovezen Alan Ruschel, 27-godišnji brazilski nogometaš koji je za Chapecoense potpisao ove godine. 
 
U bolnicu je stigao s višestrukim prijelomima i ozljedama glave. Bio je pri svijesti, a kolumbijski novinari koji dežuraju pred bolnicom u LaCeji, tvrde da je Ruschel neprestano pitao za svoju obitelj. Navode kako je tražio da mu netko sačuva vjenčani prsten. Njegova sestra Allisen preko Twittera je zahvalia Bogu, kada je saznala da je njezin brat preživio. 
 
 
Među preživjelima je i nogometaš Jackson Follman, dok posljednje informacije govore da je 31-godišnji vratar Danilo preminuo u bolnici. 
 
Ruschel i Danilo sjedili su jedan pokraj drugoga u avionu, a prije nesreće podijelili su nekoliko fotografija preko Snapchata. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.