Esport

Igru koja je zaludila svijet igra više od 125 milijuna igrača

Screenshot

ZA vrijeme prijenosa s E3 sajma na kojem je najavljen Fortnite World Cup praktički usput je objavljeno kako Fortnite igra više od 125 milijuna igrača. Iako nije jasno radi li se o ukupnom broju igrača ili broju aktivnih igrača mjesečno, prema tim je informacijama Fortnite najpopularnija igra na svijetu, izuzev možda pojedinih igara za mobilne platforme. 

>Hrvatski tinejdžer prvi je uspio ono što pokušava više od 45 milijuna ljudi

>100 MILIJUNA DOLARA ZA GEJMERE Evo koja će igra uskoro postati najbogatiji esport

Žanr koji je iznimno popularizirao PlayerUnknown's Battlegrounds korak dalje odveo je Fortnite Battle Royale Epic Gamesa. Još u siječnju iz te tvrtke su objavili kako je Fortnite s novim modom privukao više od 40 milijuna igrača, a svega pola godine kasnije ta je brojka trostruko veća. Velika baza igrača osjeti se i na Twitchu i YouTubeu gdje je Fortnite posljednjih tjedana najpopularniji sadržaj. Reper Drake je u više navrata igrao Fortnite s najpopularnijim streamerom današnjice i najboljim igračem te igre Tylerom "Ninjom" Belvinsom, dok veznjak Tottenhama i engleske reprezentacije Dele Alli i sam streamu igru na svom Twitch kanalu. 

>Nećete vjerovati kako se zabavlja zvijezda Tottenhama za vrijeme polufinala Lige prva

Na E3 sajmu koji se upravo održava u Las Vegasu održan je E3 Celebrity Pro Am, humanitarni turnir na kojem su sudjelovali streameri i poznate ličnosti, a tri milijuna dolara nagradnog fonda donirano je u humanitarne svrhe. Iako se ne radi o profesionalnom esport turniru niti toga uskoro neće nedostajati jer je Epic Games potvrdio kako su osigurali 100 milijuna dolara za nagradne fondove turnira u Fortniteu sljedeće sezone. Time će Fortnite preko noći postati najbogatiji esport na svijetu te iza sebe ostaviti Dotu 2 koja je na tom tronu sjedila posljednjih godina. Vrhunac Fortnite esporta bit će nedavno najavljeni Fortnite World Cup na koji će biti otvoren za sve igrače. Epic Games se tako odlučio za otvoreni sustav natjecanja za razliku od primjerice Riot Gamesa u kojem se mjesto u američkoj ligi kupuje. Za sličnu opciju odlučio se Blizzard sa svojom igrom Overwatch.

Kako će battle royale točno funkcionirati kao vrhunski esport uskoro ćemo saznati. PUBG je napravio neke velike iskorake u tom pogledu, Fortnite će morati napraviti još više želi li uspjeti i kao vrhunski esport jer za to nije dovoljna velika baza igrača, ali je sjajan početak. Fortnite bi mogao odigrati veliku ulogu u esportu, ali na nešto drugačiji način. Brojni novi igrači preko Fortnitea mogli bi saznati za esport i posvetiti mu više pažnje, a dio njih će početi pratiti i druge popularne esport naslove. Sa sigurnošću možemo tvrditi da će broj igrača ove iznimno popularne igre i dalje rasti jer će uskoro postati dostupna i za Nintendo Switch te Android.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.