Igrao je za Hrvatsku i Hajduk. Sad će nastupati za BiH?

Foto: Profimedia

SJEĆATE li se Nikole Katića? Ovaj 27-godišnji stoper je danas član švicarskog Zuricha, a bh. mediji pišu kako Nogometni savez Bosne i Hercegovine mladića rođenog u Ljubuškom želi vidjeti u dresu A reprezentacije te zemlje. Kako je Katić rođen na teritoriju BiH i ima tamošnje državljanstvo, s pravne strane ne postoji zapreka da zaigra za reprezentaciju koju vodi Savo Milošević.

Kod Čačića je debitirao za A reprezentaciju Hrvatske

Zanimljiva je u Katićevu slučaju činjenica da je nekad bio velika nada hrvatskog nogometa, standardno je igrao za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a upisao je i jedan nastup za A vrstu prije šest godina tijekom mandata Ante Čačića. No, kako se radi o prijateljskoj utakmici protiv Meksika, a ne o službenom natjecateljskom susretu, UEFA i FIFA mu ne bi stvarale probleme ako poželi promijeniti sportsko državljanstvo. 

Slavni Rangers ga je doveo iz Koprivnice

Katić već godinu i pol igra jako dobro u trećeplasiranoj momčadi švicarske lige. Ove sezone odigrao je 17 utakmica i zabio tri gola. Karijeru je počeo u Stocu, odakle je prešao u Neretvanac. U veljači 2016. stigao je u Slaven Belupo, gdje se nametnuo odličnim partijama pa ga je dvije godine kasnije kupio slavni Rangers za 2.3 milijuna eura. 

Teška ozljeda i posudba na Poljudu 

''Poruka Katiću je da mu je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje'', rekao je tadašnji trener škotskog velikana Steven Gerrard.

Katićeva avantura u Škotskoj počela je odlično, bio je standardan, no zbog teške ozljede koljena i operacije propustio je cijelu sezonu i ispao iz ekipe. Stoga je u kolovozu 2021. Katić došao na posudbu u Hajduk, a po njezinu isteku i nakon osvojenog Kupa, vratio se u Škotsku, odakle je u kolovozu prošle godine prešao u Švicarsku. Za Hajduk je odigrao 25 utakmica, u Splitu su željeli da ostane, ali novac je bio presudan. Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius tada je izjavio kako je odšteta koju su Rangersi tražili za Katića bila prevelika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.